Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ; ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Του Βασίλη Ι. Κόκκοτου
Δύο εμπρησμούς είχαμε την Πέμπτη το πρωί, από τις 1:00 μέχρι τις 1:30 σε δύο μεγάλα συνεργεία του Αγρινίου, τα οποία απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Η φωτιά η οποία ξέσπασε με μικρή χρονική διαφορά η μια από την άλλη μετέτρεψε σε παρανάλωμα του πυρός τις δύο επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στην πόλη μας. Αποτέλεσμα ήταν να καούν στο πρώτο συνεργείο, που βρίσκεται στον κόμβο της Εθνικής Οδού εφτά αυτοκίνητα, ενώ στο δεύτερο συνεργείο που βρίσκεται απέναντι από το super market Βασιλόπουλος δύο λεωφορεία. Οι ζημιές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και έχουν φέρει σε απόγνωση τους επιχειρηματίες που σημειωτέον είχαν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα με πληροφορίες ανασφάλιστες.

Ο εμπρησμός ήταν πολύ καλά οργανωμένος απ’ ότι μπορούμε να συμπεράνουμε και επελέγησαν, δύο στόχοι από τους οποίους οι δράστες οι οποίοι πρέπει να ήταν επαγγελματίες του είδους, είχαν άμεση πρόσβαση στην Εθνική Οδό για να μπορέσουν να διαφύγουν προς τρεις τουλάχιστον κατευθύνσεις. Ήτοι προς Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, περιοχή Αγγελοκάστρου, αλλά και προς την παραχελωίτιδα. Επίσης οι δύο επιχειρήσεις κατασκευασμένες με ανοίγματα και στέγη από λαμαρινοκατασκευή, ήταν σίγουρο ότι θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός αφού υπήρχε άφθονο οξυγόνο, που μπορούσε να εισρέει από αυτά και να μην σβήνει εύκολα η φωτιά. Επίσης πρώτα έβαλαν φωτιά στο συνεργείο που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την Εθνική Οδό και μετά στο άλλο το οποίο εφάπτεται σ’ αυτήν.
Η εφημερίδα μας βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή, πλην όμως η εκτίμησή μας ήταν να περιμένουμε και να μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα, προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να έχουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το απίστευτο αυτό γεγονός που συγκλονίζει την κοινωνία της πόλης μας και κάνει τους επιχειρηματίες να αισθάνονται αμήχανα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλοι συγκλίνουν στο ότι υπήρξαν διαδοχικοί εμπρησμοί. Αναμένεται βέβαια και το πόρισμα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας τις επόμενες μέρες.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό για την πόλη μας έχει σπείρει τον πανικό και την αμηχανία σε αρκετούς συμπολίτες μας. Σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα σε πανελλήνια κλίμακα της προηγούμενης εβδομάδας ότι βαρώνοι του εγκλήματος εγκαθίστανται στο Αγρίνιο, άρχισαν να κάνουν περίεργες σκέψεις και σίγουρα μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορους αεριτζήδες αλλά και κακοποιούς, οι οποίοι μπορεί να σπεύσουν για να εκμεταλλευθούν την κατάσταση με σκοπό την αποκόμιση γρήγορου και ασφαλούς κέρδους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: