Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα, Παρασκευή, για 1.480.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΩΝ βρέθηκε σε δύο σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας. Στα Εκπαιδευτήρια Μπαλαούρα ¨Παναγία Προυσιώτισσα¨ και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου
Και στα δύο σχολικά συγκροτήματα εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση των γονέων και των κηδεμόνων, αλλά και η οργάνωση των σχολικών μονάδων. Η εφημερίδα μας εύχεται καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους δασκάλους και καθηγητές, όπως επίσης και στους γονείς.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ
Στο Δημοτικό Σχολείο της Πλαγιάς του Δήμου Παλαίρου βρέθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος ο οποίος παρέστη στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο έγινε μια μεγάλη παρέμβαση προϋπολογισμού 510.000 ευρώ και σύμφωνα με την μελέτη του έργου προστέθηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, έγινε ανακαίνιση του παλιού κτηρίου (στους χώρους γραφείου δ/ντή και δασκάλων, στην αίθουσα πληροφορικής, στους χώρους υγιεινής κ.λ.π.)
Ακόμη ολοκληρώνονται οι εργασίες ολικής αντικατάστασης της στέγης και του γηπέδου μπάσκετ.
Απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και συνέστησε ψυχραιμία για το θέμα της Νέας Γρίπης.
«Έχουμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, υπάρχει το σχέδιο αντιμετώπισης της νέας γρίπης. Δεν χρειάζεται πανικός.
Χρειάζεται όμως η τήρηση των όρων υγιεινής. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό που τυχόν προκύψει» τόνισε ο κ. Σώκος.
Στη τελετή των εγκαινίων ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Παλαίρου κ. Νίκος Σολδάτος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Κωνσταντίνος Καταγής, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σώκος επισκέφθηκε και το διθέσιο νηπιαγωγείο της Πλαγιάς.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»
Στο Νεοχώρι & στην Κατοχή του Δήμου Οινιαδών
Επισκευή του Δημ. Σχολείου (αντικατάσταση κουφωμάτων, χρωματισμοί, αύλειος χώρος κτλ) και του Γυμνασίου (πλήρης ανακαίνιση στις τουαλέτες, χρωματισμοί, επισκευή στέγης, εσωτερικές παρεμβάσεις κτλ), Νεοχωρίου συνολικής δαπάνης 205.000€.
Επισκευή στο 2° Δημ σχολείο (στέγη, κουφώματα, χρωματισμοί κτλ) και στο ΕΠΑΛ Κατοχής, συνολικής δαπάνης 182.000€.
Στο Λεσίνι του Δήμου Οιναδών
Γενική επισκευή του Δημ. Σχολείου Λεσινίου προβλεπόμενου κόστους 104.000€, ενώ προωθήθηκε η τοποθέτηση νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου βαριάς προκατασκευής.
Στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας
Δημοπρατήθηκε και εντός των προσεχών ημερών υπογράφεται η σύμβαση για την προσθήκη δύο αιθουσών και ανακαίνιση του υπάρχοντος Δημ. Σχολείου, προϋπολογισμού 150.000€.
Αλυζία
Γενική επισκευή στο σχολείο Αρχοντοχωρίου, στέγη στην Κανδήλα και διάφορες παρεμβάσεις αναβάθμισης σχολικών υποδομών που είναι σε εξέλιξη, συνολικού κόστους 192.000€.
Συγχρόνως εκπονήθηκε η μελέτη για την ανέγερση νέου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Μύτικα, προϋπολογισμού 2.200.000€ και ήδη επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση. Ελπίζετε η δημοπράτηση του μέχρι τέλος του χρόνου.
Λουτρό Δήμου Αμφιλοχίας
Προσθήκη τριών αιθουσών και παρεμβάσεις με ανακαίνιση, στο υπάρχον κτίσμα στο γυμνάσιο Λουτρού δαπάνης 340.000€.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
Η πρώτη μέρα όμως ανέδειξε και ένα άλλο σημαντικό θέμα, αυτό της προστασίας των μαθητών που προσπαθούν πεζοί μέσα από συμπληγάδες αυτοκινήτων να φτάσουν στα σχολεία τους. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί στις 8 και 15΄περίπου οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο μαθήτρια της πρώτης Δημοτικού, που προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο για να πάει στο 1ο δημοτικό Αγ. Κωνσταντίνου για τον καθιερωμένο αγιασμό. Η άτυχη μαθήτρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τραύματα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο και σε ειδική εξέταση στον αξονικό τομογράφο. Στη συνέχεια με ευθύνη των γονέων της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα προκειμένου να της γίνει πλαστική για να μην της μείνουν σημάδια στο πρόσωπο. Ας ελπίσουμε να μην είναι τίποτα το σοβαρό και να επιστρέψει γρήγορα στο σχολείο της και στους συμμαθητές της. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη οδός λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί, αν και έχει χαμηλό όριο, λόγω κατοικημένης περιοχής, εξελίσσεται σε λαιμητόμο καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί δεκάδες ατυχήματα εκ των οποίων μερικά θανατηφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: