Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2

Του Γιώργου Γαλανομάτη
Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τη Βέροια όπου επιβλήθηκε της ομώνυμης ομάδας με 2-0. Η Βέροια είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος με αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Πιέζοντας δέχτηκε ένα αναπάντεχο γκολ και πριν καλά καλά συνέλθει δέχτηκε το δεύτερο πλήγμα μένοντας πίσω στο σκορ με 0-2. Οι απουσίες των Σοάρες (δεν ήρθε το δελτίο του), του τιμωρημένου Βέργου και του Βέρτζου στοίχισαν στην ομάδα της Ημαθίας που χρησιμοποίησε ανέτοιμους παίκτες, ενώ και η κούραση έκανε την εμφάνισή της μετά το 60' . Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός αφού πήρε κεφάλι στο σκορ κατάφερε και κράτησε αποτέλεσμα και έτσι θα υποδεχτεί μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στην επόμενη φάση τον Πανιώνιο, ομάδα της super league στο Αγρίνιο. Δύο γκολ σε τρία λεπτά
Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Στέφανου Γαϊτάνου και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Παναιτωλικό. Η κατοχή της μπάλας έδινε την ευκαιρία στην "βασίλισσα" να προσπαθεί να σπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού που περίμενε την Βέροια στο μισό γήπεδο. Στο 15΄ σε σουτ του Καραγιάννη η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού με τον κ. Βαλιώτη να δείχνει "παίζεται". Δύο λεπτά αργότερα ο Αστράουσκας θα βγει απέναντι στον Μπαμαπνιώτη θα τον πλασάρει με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ και ενώ όλοι πίστεψαν πως θα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 28΄ το φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής στον Μαντζιαρίδη κατά του Γκόλια, έδωσε την ευκαιρία στον Λόπεζ να ανοίξει το σκορ με αριστοτεχνική εκτέλεση. Τρία λεπτά αργότερα και πριν ακόμα συνέλθουν οι "κυανέρυθροι" ο Γκούρμα με σουτ θα νικήσει για δεύτερη φορά τον Ανδριόπουλο, σημειώνοντας το 0-2.
Κακό θέαμα στο δεύτερο
Η επανάληψη ξεκίνησε με την Βέροια στην πρώτη φάση να έχει "χρυσή" ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Μαντζιαρίδη βρήκε τη δεξιά συμβολή των δοκών του Μπαμπανιώτη. Στο 49΄ ο Τσουλφίδης μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού έπιασε το συρτό σουτ με την μπάλα να καταλήγει σύρριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπαμπανιώτη. Απάντηση στο δοκάρι του Μαντζιαρίδη και το σουτ του Τσουλφίδη για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 50΄ με την κεφαλιά του Γκούρμα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Ανδριόπουλου ύστερα από σέντρα του Μουμίν. Από και πέρα η ποιότητα του αγώνα έπεσε πάρα πολύ όπως και η απόδοση των δύο ομάδων. Η Βέροια "κάθισε" μετά το 65΄ απόρροια της καθυστερημένης έναρξης της προετοιμασίας, ενώ στον αντίποδα το σκορ ασφαλείας που είχε ο Παναιτωλικός του επέτρεπε να κατεβάσει ταχύτητα και να μην κυνηγήσει κάποιο γκολ ακόμα, ενώ και οι καθυστερήσεις ήταν συχνά στο πρόγραμμα. Στο τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα η Βέροια έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Πρώτα ο Καπίας στο 87΄ εκτέλεσε φάουλ πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής με τον Μπαμπανιώτη να μπλοκάρει, ενώ στο 89΄ και πάλι ο Μπαμπανιώτης θα αποσοβήσει το γκολ με εντυπωσιακή εκτίναξη στο σουτ του Μυροφορίδη. ΒΕΡΟΙΑ: Ανδριόπουλος, Τσουλφίδης (56’ Μυροφορίδης), Καππίας, Τζημογιάννης, Μαντζιαρίδης, Τριάντος (46’ Σεφερίδης), Καλτσάς, Παυλίδης, Καραγιάννης, Ένκβιστ, Αστράουσκας (46’ Νούτσος).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Κατεμής (81' Μπακάκης), Γκόλιας, Αναστασιάδης, Μόρετς, Μουμίν, Δέντσας, Χάτζιτς (72’ Ζουρούδης), Γκούρμα, Μαρτελόττο (64’ Παλαιολόγος) , Λόπεζ .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στέφανος Γαϊτάνος:

Ο... "στρατηγός" μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι: " Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας και ψάχνουμε τον βηματισμό μας. Είχαμε προβλήματα και ελλείψεις όπως του Βραζιλιάνου(Σοάρες) το δελτίο του οποίου άργησε να έρθει, ενώ ήταν τιμωρημένος ο Βέργος. Ο Βέρτζος αποκλείστηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουμε ανέτοιμους παίκτες όπως ο Τριάντος, ο Τσουλφίδης, ο Νούτσιος, ο Σεφερίδης (έπαιξε με πυρετό) και ο Μυροφορίδης. Έχω την εντύπωση πως ο διαιτητής έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα".
Σίνισα Γκόγκιτς:
" Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο με προϊστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Βέροια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Εμείς κάναμε με τη σειρά μας δύο ευκαιρίες τις οποίες μετουσιώσαμε σε γκολ και πήραμε σημαντικό προβάδισμα. Ήταν ένα παιχνίδι νοκ-άουτ και στόχος μας ήταν η νίκη και όχι τόσο το καλό ποδόσφαιρο που δεν μπορέσαμε να παίξουμε και λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: