Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Η φλόγα των αγώνων & των ανθρώπινων αξιών στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Από την υπερθαλάσσια ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, στο δρόμο που άνοιξαν πριν από αυτή οι ολυμπιακές λαμπαδηδρομίες των αγώνων της Αθήνας, του Τορίνου και του Πεκίνου, διήλθε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και αυτή των χειμερινών αγώνων του Βανκούβερ, η οποία αναμένεται να φτάσει στον προορισμό της στις 12 Φεβρουαρίου του 2010. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θέλησε για μία ακόμη φορά να αναδείξει τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής που δίνουν καθημερινά το αγώνα για να κρατηθούν ψηλά τα πανανθρώπινα ιδανικά, πολλά από τα οποία συμβαδίζουν με το πνεύμα του ολυμπισμού. Με αυτή τη λογική, το κατάστρωμα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους λαμπαδηδρόμους που επελέγησαν από την Ε.Ο.Ε., η Πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαϊας του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» κ. Λιολιώ Κολυπέρα, συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ., ο αθλητής καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο του Συλλόγου «ΤΙΤΑΝΕΣ» Αχαϊας Γιώργος Σπηλιόπουλος, συνοδευόμενος από δύο συναθλητές του, καθώς και ο λογοπεδικός Ανδρέας Γαστεράτος εκπροσωπώντας την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) με τη συνοδεία τριών μελών της θεραπευτικής ομάδας της εταιρείας. Επίσης, ως ελάχιστη αναγνώριση του μόχθου των ανθρώπων της Γέφυρας που αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου το Έργο να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όχι μόνο των χρηστών αλλά και της κοινωνίας εν γένει, τη δάδα και τη στολή των λαμπαδηδρόμων του Βανκούβερ, έφεραν οι Κωνσταντίνος Κοσιώνης (Προϊστάμενος Λειτουργίας – ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.) και Γιάννης Κούπας (στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.). Το πέρασμα της Γέφυρας ολοκληρώθηκε με την άφιξη της φλόγας στο Αντίρριο, όπου ο λαμπαδηδρόμος Κ. Κοσιώνης άναψε το βωμό που επρόκειτο να μεταφέρει τη φλόγα στον επόμενο σταθμό της, την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Για την επιτυχή & ασφαλή διέλευση της λαμπαδηδρομίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Σπύρος Ζαννιάς, θέλησε να συγχαρεί θερμά αυτοπροσώπως τους υπεύθυνους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, επισημαίνοντας τη σταθερή στήριξή τους στον αθλητισμό και τις κοινωνικές του πτυχές.
ΦΩΤΟ 1: Οι «ΤΙΤΑΝΕΣ» με λαμπαδηδρόμο τον Γιώργο Σπηλιόπουλο και συνοδούς τους συναθλητές του Γιώργο Αδαμόπουλο και Παναγιώτη Αγγελούδη. Ένα σωματείο της περιοχής σε σταθερή ανοδική πορεία, το οποίο στελεχώνεται από αθλητές τόσο της Αχαϊας, όσο και της Αιτωλοακαρνανίας, που περνάνε τακτικά τη Γέφυρα για να συναντηθούν και να προπονηθούν.
ΦΩΤΟ2: Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Μετά την Αθήνα, το Τορίνο και το Πεκίνο, αυτή τη φορά προορισμός της ήταν το Βανκούβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: