Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Νέες παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

Για την καταστροφή των φοινικοειδών και τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου Ε65 από την κοιλάδα του Σπερχειού
Δύο ερωτήσεις σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση προστατευόμενων περιοχών κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα:
Η πρώτη ερώτηση αφορά σε ένα επικίνδυνο ξενικό είδος, το κόκκινο σκαθάρι, που
έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα προσβάλλοντας τα φοινικοειδή και ήδη έχει κάνει ανυπολόγιστες ζημιές σε περιοχές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και της Πελοποννήσου. Υπάρχει, μάλιστα, έκθεση της ΕΕ, όπου επισημαίνεται σωρεία λαθών και παραλείψεων των ελληνικών αρχών και εκφράζεται σοβαρή ανησυχία για τη διάσταση του προβλήματος.

Η δεύτερη ερώτηση αφορά στην κατασκευή του νότιου τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου Ε65, που διέρχεται από την κοιλάδα και τον ποταμό Σπερχειό στο Νομό Φθιώτιδας, περιοχές ενταγμένες στο Δίκτυο NATURA 2000, ως περιοχή «κοινοτικού ενδιαφέροντος» και «Ζώνη Ειδικής Προστασίας».

Ήδη έχει αρχίσει κοπή δέντρων στο παραποτάμιο δάσος στο ύψος της Αλαμάνας και καταστρέφεται γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε: "Είναι λυπηρό εν έτει 2009 να μην αναγνωρίζεται ακόμα από τις κυβερνήσεις η αναγκαιότητα να προστατευτούν η βιοποικιλότητα και οι ευαίσθητοι οικότοποι ως ένα άμεσο μέτρο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών”
Ακολουθούν συνημμένες οι δύο ερωτήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες στον Μιχάλη Τρεμόπουλο, 6982 689868

Δεν υπάρχουν σχόλια: