Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Η COSMOTE στηρίζει το Μουσείο Κατράκη, πρότυπο μουσείο χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη


COSMOTE: Οικονομική στήριξη στο Μουσείο Κατράκη, πρότυπο μουσείο χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Ένα μουσείο πρότυπο της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στηρίζει η COSMOTE, η οποία συνεχίζει να στέκεται δίπλα σε προσπάθειες ανάδειξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, φέρνοντας το ελληνικό κοινό κοντά σε σημαντικά γεγονότα πολιτισμού. Στόχος της να συνεισφέρει στην προβολή της τέχνης, καθώς και την προώθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας.
Το Μουσείο «Βάσω Κατράκη», ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2006, στο γραφικό νησάκι του Αιτωλικού. Η Βάσω Κατράκη, ελληνίδα ζωγράφος και διακεκριμένη χαράκτρια, μαθήτρια του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γιάννη Κεφαλληνού, κληροδότησε στη γενέτειρά της όλα της τα έργα, τα οποία φιλοξενούνται μόνιμα στη μια αίθουσα του Μουσείου. Η έκθεση της σπουδαίας χαράκτριας, που επιμελήθηκε ο ιστορικός της Τέχνης Κώστας Σταυρόπουλος, αποτελείται από περίπου 400 έργα, πολλά χαρακτικά ανάτυπα και ένα μεγάλο μέρος από τις μήτρες (ξύλα και πέτρες) πάνω στα οποία χάραξε τα έργα της. Τη συλλογή ενισχύουν τα αντικείμενα τέχνης, καλλιτεχνικές αφίσες και ζωγραφικά έργα. Φιλοξενούνται επίσης το σύνολο του εργαστηρίου της, η βιβλιοθήκη της, τα αρχεία της και μεγάλο μέρος φωτογραφικού υλικού.
Τα μοναδικά αυτά εκθέματα, είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των ΜΜΕ, σε μια ειδική παρουσίαση που διοργάνωσε η COSMOTE σε συνεργασία με το Μουσείο. Ο Δήμαρχος Αιτωλικού, κ. Νίκος Γαλάνης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε: ««η στήριξη του Μουσείου Κατράκη και των δράσεών του από την COSMOTE αποδεικνύει για ακόμη μια φόρα το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς σε κάθε γωνιά της χώρας».
Η COSMOTE στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (όπως οι εκδηλώσεις για την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Δήμου Ναυπάκτου, η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού», η χορηγία της θεατρικής παράστασης "Η Κυριακή των Παπουτσιών" του Λάκη Λαζόπουλου από την θεατρική ομάδα "Πρόβα" του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου), ενώ επισκέφτηκε φέτος το Αγρίνιο στο πλαίσιο του πρωτοποριακού Εργομετρικού Προγράμματος «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ». Φέτος το καλοκαίρι δίνει το παρών και στους Αγώνες Κανόε –Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: