Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: Γνωρίζετε, ότι υπήρξε μια περιπέτεια στο έργο, από την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν ορισμένοι, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εργασίες .. (ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 520.000 ευρώ πρόστιμο - ΑΝΑΡΤΗΣΗ 4η - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ )
Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται πλέον οι εργασίες του έργου « Ανέγερση ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου », το οποίο αναμένεται έως το τέλος του έτους να είναι έτοιμο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, επισκέφθηκε, την περασμένη Πέμπτη το χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία των εργασιών, οι οποίες αυτό το διάστημα βρίσκονται στη φάση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
Η ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κωνσταντίνο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο κτίριο με όλους τους απαραίτητους χώρους για την άνετη και ευχάριστη διαμονή τους. Συγκεκριμένα, το κτίριο του ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου Αγρινίου, ανεγείρεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Αγρινίου, στη γωνιά των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Αποτελείται από ένα ισόγειο και τμήμα υπογείου.
Το ισόγειο έχει εμβαδόν 450,00 μ2 και το υπόγειο 150,00 μ2.
Το ισόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:
1. Αίθουσα συνάθροισης κοινού.
2. Αναψυκτήριο με αποθήκη.
3. Αναγνωστήριο – Βιβλιοθήκη – Δημιουργικό Εργαστήριο
4. Γραφείο Διεύθυνσης
5. Γραφείο Κοινωνικής Λειτουργού
6. Ιατρείο
7. Φυσικοθεραπευτήριο
8. Βοηθητικούς χώρους
9. Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υπόγειο.
Το υπόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:
1. Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το ισόγειο.
2. Αποθηκευτικούς χώρους.
3. Η/Μ χώρους
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι, η ανέγερση
του ΚΑΠΗ στον ΄Αγιο Κων/νο έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί πρόκειται για ένα έργο με κοινωνικό χαρακτήρα, άκρως αναγκαίο στην σημερινή εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην εξάμηνη διακοπή των εργασιών, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά ορισμένων που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου.
«Όπως διαπιστώσατε άρχισαν πάλι οι εργασίες για την ανέγερση του ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο.
Γνωρίζετε, ότι υπήρξε μια περιπέτεια στο έργο, από την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν ορισμένοι, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εργασίες για ένα εξάμηνο.
Πρόκειται για ένα έργο που κατασκευάζεται με σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να έχουν το δικό τους σπίτι της καθημερινής τους διαβίωσης, το οποίο, όμως, θα τους παρέχει και άλλες παράλληλες υπηρεσίες απολύτως αναγκαίες.
Είναι ένα έργο που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και στην εποχή που ζούμε τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: