Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ / ΔΟΕ

Φωτο: Μπράτης Δημήτρης - Καρτσακάλη Κωνσταντίνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ / ΔΟΕ, για τη δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ με θέμα τη συγκρότηση Δ.Σ. ΔΟΕ
Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009, η δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΔΟΕ με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του ΔΣ σε σώμα.
Η Παράταξή μας, αναγνωρίζοντας την αδυναμία συγκρότησης Προεδρείου προγραμματικής σύγκλισης, με βάση τις θέσεις των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ, επέμεινε στη διαπαραταξιακή – αντιπροσωπευτική συγκρότηση του ΔΣ για λειτουργικούς λόγους, με δεδομένη και την πολιτικοσυνδικαλιστική συγκυρία που επιβάλλει την ενότητα όλων των εργαζόμενων απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η πρόταση και αυτή τη φορά έγινε αποδεκτή από τη ΔΑΚΕ και την ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, η οποία, όμως, έθεσε και πάλι ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ, οι οποίες έχουν αποκλείσει σε επίπεδο ΔΟΕ τη συμμετοχή τους για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους, αφού στους τοπικούς Πρωτοβάθμιους Συλλόγους συμμετέχουν κανονικά στα Προεδρεία.
Η συνεδρίαση και αυτή τη φορά δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009, - η οποία θα είναι και η τελική- στην οποία αρκεί η σχετική πλειοψηφία για την κατανομή των αξιωμάτων του Δ.Σ.
Η Παράταξή μας ελπίζει πως όλοι θα αντιληφθούν την ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους της βάσης και ξεκινώντας από, αναμφισβήτητα, διαφορετικές αφετηρίες, θα κάνουμε και πάλι μια ουσιαστική προσπάθεια σύγκλισης και λειτουργίας, προκειμένου να ορθώσουμε ένα πανεκπαιδευτικό τείχος στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που απειλούν να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Κανένας δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαλλάξουμε τη λειτουργία μας από μικροπαραταξιακά – μικροκομματικά συμφέροντα.
Είναι εντελώς προσχηματικό να υπάρχει μια φραστική, καταρχήν, συμφωνία των τριών παρατάξεων στην ανάγκη της αντιπροσωπευτικότητας στη λειτουργία και από την άλλη η στάση κάποιων να ετεροπροσδιορίζεται από τη συμπεριφορά άλλων που έχουν επιλέξει ως πολιτική τη μη συμμετοχή.
Κάνουμε έκκληση σε όλους, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και ταυτόχρονα δηλώνουμε πως η ΠΑΣΚ, η παράταξη των μεγάλων αγώνων, των θέσεων και της ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, δε θα αφεθεί για άλλη μια φορά στον εύκολο δρόμο της αποχής από τις ευθύνες και τα προβλήματα. Για άλλη μια φορά θα δηλώσουμε παρόντες, με στόχο μια Παιδεία Δημόσια, Δωρεάν, Υψηλής Ποιότητας, για Όλους με τον εκπαιδευτικό στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: