Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ο ΣΙΝΙΤΣΑ ΓΚΟΓΚΙΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ












Ένας από τους πάλαι ποτέ κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο 45χρονος πλέον Σίνισα Γκόγκιτς είναι ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού. Ο Σίνιτσα που είχε αφιχθεί στο Αγρίνιο από την περασμένη Τρίτη κάτω από πλήρη μυστικότητα μετά το ναυάγιο των επαφών με τον Όγιος, αφού συζήτησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάκη Μπελεβώνη, είπε τελικά μετά από ώριμη σκέψη και αφού έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις της ομάδας το πολυπόθητο ναι.
Από σήμερα καλείται μαζί με τη διοίκηση, το έμψυχο υλικό και τον κόσμο του Παναιτωλικού, να σηκώσει στις πλάτες του το δυσβάστακτο βάρος και να οδηγήσει τη λαοφιλή ομάδα του Αγρινίου στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.
Μαζί του ως άμεσο συνεργάτη θα έχει τον εγνωσμένης αξίας προπονητή, καθηγητή φυσικής αγωγής και παλιό ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Γιάννη Νταλακούρα.
Ο Κώστας Νικολαΐδης συμπληρώνει το team, ως προπονητής τερματοφυλάκων ενώ ο γυμναστής της ομάδας θα είναι προσωπική επιλογή του Γκόγκιτς.
Θα ακολουθήσουν οχτώ βαρύγδουπες μεταγραφές οι οποίες θα προκαλέσουν αίσθηση και ντελίριο ενθουσιασμού σε σημείο που τα διαρκείας θα γίνουν ανάρπαστα, αφού όλοι θα θέλουν να δουν από κοντά την «κυανοκίτρινη αρμάδα».

Η εφημερίδα goal αναφερόμενη στον Σίνισα Γκόγκιτς πριν από λίγες μέρες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κώουτς του Παναιτωλικού, λατρεύτηκε όσο λίγοι ξένοι που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη σπουδαία πορεία των «ερυθρόλευκων» μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λινγκ την περίοδο 1998-99.
Αν και αμφισβητήθηκε λόγω της μεγάλης ηλικίας (34 ετών) που τον έφερε ο Μπάγεβιτς στον Πειραιά, ήταν επαγγελματίας με όλη την έννοια της λέξης ακόμα και στα 37 του που έφυγε από τον Ολυμπιακό για να ξαναγυρίσει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, όπου κρέμασε τα παπούτσια του στα 40!
Ακολούθησε το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας πρώτα από τους νέους του Ολυμπιακού, μετέπειτα από τη θέση του βοηθού προπονητή (ήταν ο συνεργάτης του Προτάσοφ) ενώ για κάποια παιχνίδια όταν απολύθηκε ο Προτάσοφ ανέλαβε πρώτος . Ακολούθησε η επιστροφή του στην Κύπρο και πέρυσι η ανάληψη του πάγκου του Εθνικού Αστέρα, όπου διαδέχτηκε τον Νίκο Αναστόπουλο.
Επέστρεψε και πάλι στην Κύπρο και στον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στο πλευρό του Σκοπιανού τεχνικού Τσέντομιρ Γιαννέφσκι στον πάγκο του μεγάλου Ερυθρού Αστέρα. Τα τεράστια χρέη της ομάδας του Βελιγραδίου έφεραν την απομάκρυνση του Γιαννέφκσι και τον Γκόγκιτς στην θέση του πρώτου προπονητή, όπου στα τελευταία παιχνίδια κατάφερε με ένα ντεμαράζ να οδηγήσει τον Αστέρα από την 8η στην 3η θέση και στο νεοσύστατο Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: