Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

2η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων - Resistance 2009

26, 27 και 28 Ιούνη - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός)
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού φεστιβάλ, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) οργανώνει τη 2η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων - Resistance Festival 2009, στις 26, 27 και 28 Ιούνη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κεντρικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί».Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής με ομιλητές εκπροσώπους από διάφορα ρεύματα της Αριστεράς: Το Σάββατο σε εκδήλωση με θέμα «Ο καπιταλισμός και η κρίση του» ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Βεργόπουλος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Χρίστος Καραμάνος. Την Κυριακή με θέμα «Η ενότητα της Αριστεράς και οι διεργασίες στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ» θα μιλήσουν οι Αλέκος Αλαβάνος, Ευτύχης Μπιτσάκης, Βαγγέλης Χωραφάς και Νίκος Γαλάνης.
Ακόμα, θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Χώρα των Βάσκων, Πορτογαλία, Τουρκία, Αργεντινή, Αϊτή, Κούβα, Βενεζουέλα, Λίβανο, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία κ.ά.
Τέλος, στο Resistance 2009, όπως και πέρσι, εκτός από την πολιτική ξεχωριστή θέση έχει και ο πολιτισμός. Και τις τρεις μέρες θα γίνουν συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ξένης και ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, προβολές, θεατρικά δρώμενα κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: