Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 5-0

Στο κατάμεστο γήπεδό του, ο Παναιτωλικός δεν δυσκολεύτηκε να συντρίψει τον Εθνικό Κατερίνης με 5-0, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους του, που αψήφησαν το χειμωνιάτικο απόγευμα και προσήλθαν στο «κλουβί» για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Έχοντας δύο σοβαρές ελλείψεις παρατάχθηκε μπροστά στον άρχοντα του αγώνα η αγρινιώτικη ομάδα. Αυτές των Κουτσουρέ και τον Παλαιολόγου, που λόγω των τραυματισμών τους θα αργήσουν να ενταχθούν στον κορμό της. Παρ΄ όλα αυτά όμως οι αγρινιώτες παρουσίασαν ένα πολύ καλό σύνολο, μια θαυμαστή πληρότητα και κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο μιας υπολογίσιμης ομάδας η οποία πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στα αθλητικά δρώμενα του Βορείου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να κλείνουν στα καρέ της και να πολιορκούν την ομάδα της Πιερίας.
Έτσι αφού χάθηκαν κραυγαλέες ευκαιρίες στο 10ο λεπτό ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Χρυσάφης σούταρε δυνατά, η μπάλα προσέκρουσε στον Λαζαρίδη και κάνοντας μια περίεργη τροχιά κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Θεοδωρακόπουλου. Το 1-0 ήταν γεγονός με το γήπεδο να παίρνει φωτιά από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των αγρινιωτών φιλάθλων.
Ο Παναιτωλικός συνέχισε να ψάχνει το γκολ και να πιέζει την φιλοξενούμενη ομάδα χάνοντας νέες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Χρυσάφη όταν το σουτ που εξαπέλυσε αποκρούστηκε από τον Τριανταφυλλίδη πάνω στην γραμμή του τέρματος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός είχε ένα εκρηκτικό ξέσπασμα και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ. Έτσι στο 37ο ο Μανίκας από δεξιά έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον επερχόμενο Ντελγκάδο ο οποίος με αριστερό σουτ έγραψε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπελεβώνης σε μια πανομοιότυπη φάση θα σεντράρει και ο Μανίκας με δυνατή κεφαλιά θα σημειώσει το 3-0.
Η υπεροπλία του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έλαμψε το άστρο του Μανίκα που πέτυχε τελικά χατ – τρικ.
Στο 55ο λεπτό ο Μανίκας μετά την τυφλή απόκρουση του Χαραλαμπάκη φάνηκε να μην θέλει να τρέξει και να διεκδικήσει την μπάλα. Όμως την τελευταία στιγμή έφυγε σαν βολίδα, έκλεψε την μπάλα και τριμπλάροντας και τον αντίπαλο πορτιέρο πραγματοποίησε το 4-0.
Στο 75ο λεπτό ο Μανίκας μετά το κόρνερ του Χρυσάφη και την γυριστή κεφαλιά του Μουμίν, με διαγώνιο σουτ θα πετύχει μέσα σε αποθέωση το 5-0.
Ο Εθνικός Κατερίνης απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Παναιτωλικού. Την πρώτη στο 65ο με τον Λαζαρίδη που έκανε μετά από ατομική προσπάθεια το σουτ για να μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Μπαμπανιώτης και την δεύτερη στο 90ό λεπτό, όπου ο Καρυπίδης πλάσαρε από κοντά για να αποσοβήσει το νέο κίνδυνο αποκρούοντας και πάλι ο αγρινιώτης τερματοφύλακας.
Διαιτήτευσε ο Ηπειρώτης διαιτητής κ. Μπαλατσούκας με βοηθούς τους Παπαδημητρίου και Χουλιάρα. Κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Δέντσας
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Κομεσίδης ( 73΄ Καλοκαίρης), Γκόλιας, Θεοδοσιάδης, Χαραλαμπάκης, Δέντσας (77΄ Αποστολίδης), Μουμίν, Μπελεβώνης (68΄ Νίκιτς), ντελκάδο, Χρυσάφης, Μανίκας.ΕΘΝΙΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Σαμανίδης, Τριανταφυλλίδης, Τζιμόπουλος, Παπαγιανόπουλος, Λαζαρίδης, Σέου, Ποτουρίδης, Τσίκου (80΄ Καρυπίδης), Ανδρονικίδης (Ραπτόπουλος), Καλαμπάκας (60΄ Συμπεθέρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: