Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΨΥΛΛΟΥΣ ΣΤ' ΑΧΥΡΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ
Στη σύνταξη μιας περίεργης θα λέγαμε επιστολής προχώρησε η ΠΑΕ Παναιτωλικός, στην προσπάθειά της να αναμοχλεύσει και να ξαναφέρει στο προσκήνιο μια τεταμένη ατμόσφαιρα, η οποία υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ αυτής και του μεγαλύτερου μέρους των αθλητικογράφων του νομού, αλλά και των αθλητικών συντακτών και ανταποκριτών του αθηναϊκού αθλητικού τύπου. Μάλιστα η ΠΑΕ προ ολίγων ημερών σε μια επίδειξη απύθμενου θράσους, εχθρότητας και αδιαλλαξίας πούλησε και το χώρο των αθλητικογράφων σε φιλάθλους, κάτι που βέβαια πέρασε στα ψιλά από τους ασχολούμενους με τα γραπτά δρώμενα του Παναιτωλικού.
Βλέποντας προσεκτικά όμως το κείμενο της επιστολής κάποιος ανεξάρτητος παρατηρητής διακρίνει αμέσως μια αρνητική προδιάθεση, μια εμπάθεια μια ειρωνεία η οποία κορυφώνεται με την αναγραφή της Ε.Σ.Η.Ε.Α (Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών). Ο συντάκτης της επιστολής απαιτεί εμμέσως πλην σαφώς την εγγραφή μας στην Ε.Σ.Η.Ε.Α και γιατί όχι να μην απαιτήσει αργότερα και την εγγραφή μας στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης ή των Βαλκανίων για να μπορέσουμε μα διατηρήσουμε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της πρόσβασής μας στην πληροφορία
Ένα ακόμη περίεργο στοιχείο είναι η κρυφή επιθυμία της διοίκησης μέσω της επιστολής για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» την παραμονή ενός κρίσιμου παιχνιδιού αυτού της Λαμίας. Μήπως τελικά δεν επιθυμούμε κύριοι την άνοδο στην επόμενη κατηγορία της λαοφιλούς ομάδας μας και ψάχνουμε από τώρα εξιλαστήρια θύματα επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη μετωπική σύγκρουση με τα Μ.Μ.Ε;


ΦΩΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Αγρίνιο 10 Σετττεμβρίου 2008
Κοινοποίηση:
Σε όλους τους αθλητικούς συντάκτες του Αγρινίου
Προς το Δ.Σ. Της ΠΑΕ Παναιτωλικός
Κύριοι, με ιδιωτικό ταχυδρομείο, παραλήφθηκε απο την εφημερίδα μας την Τετάρτη το πρωί, επιστολή σας που υπογράφεται απο τον -προφανώς εντεταλμένο- υπάλληλο σας κ. Λιάτσο Ευάγγελο. Για λόγους τάξης αλλά και σωστής πληροφόρησής σας καθώς απο το περιεχόμενο του εγγράφου σας αντιλαμβανόμαστε οτι αγνοείτε βασικά θέματα δεοντολογίας αλλά και πρακτικής, σας ενημερώνουμε ότι:
1) Οι επαγγελματίες επαρχιακοί δημοιογράφοι δεν έχουν κανένα "υπερκείμενο συντεχνιακό φορέα" ούτε προσφεύγουν σε αυτό για καμία είδους διαπίστευση.
2) Κανένας δημοσιογράφος που ζεί και εργάζεται σε επαρχιακή εφημερίδα (ημερήσια ή εβδομαδιαία), δεν είναι μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών).
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν ολιγάριθμοι συνάδελφοι που είναι χρόνια ανταποκριτές Ημερήσιων Αθηναϊκών εφημερίδων και περιλαμβάνονται στις μισθοδοτικές τους καταστάσεις.
3) Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ζουν και εργάζονται (μισθωτοί) στις επαρχιακές εφημερίδες συνήθως και εφ' όσον το επιθυμούν, γράφονται σε διάφορες τοπικές Ενώσεις που μερικές φορές μπορεί να έχουν έδρα αρκετά μακριά απο τον τόπο εργασία τους (για παράδειγμα δημοσιογράφοι του Αγρινίου μπορεί να είναι γραμμένοι είτε στην Ένωση Θεσσαλίας και Στερεάς με έδρα το Βόλο, είτε Πελλοπονήσου με έδρα την Πάτρα, είτε Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα).
4) Σε καμία περίπτωση δε όπου και αν είναι γραμμένοι δεν προσφεύγουν σε αυτές για τη "χορηγία διαπίστευσης" για πουθενά. Απλώς οι Ενώσεις χορογούν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ στους εγγεγραμμένους συναδέλφους.
5) Παράλληλα οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που ταυτόχρονα είναι και εκδότες ή και ιδιοκτήτες των επαρχιακών εφημερίδων (είναι σύνηθες το φαινόμενο αυτό στην επαρχία αλλά και όχι μόνο -Τράγκας, Φελέκης στην Αθήνα-) είναι γραμμένοι εφ' όσον το επιθυμούν σε αντίστοιχες Ενώσεις-(παραπάνω της μιας όπως συμβαίνει με πολλούς συναδέλφους του Αγρινίου): Και αυτές χορηγούν ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΟΥΣ και ποτέ κάθε άλλου είδους έγγραφα διαπίστευσης.
6) Σε ότι αφορά τους αθλητικούς συντάκτες των εφημερίδων αυτοί είναι κατά κανόνα γραμμένοι στο συνδικαλιστικό τους σωματείο που λέγεται ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) και ο οποίος παρομοίως χορηγεί ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ. Σε καμία δε περίπτωση "ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ" !!!
7) Οι αποκαλούμενες από σας "διαπιστεύσεις" φρονούμε οτι είναι οι "άδειες ελευθέρας εισόδου" που μόνο εσείς μπορείτε να εκδόσετε αν θέλετε και εαν επιθυμείτε εφ' όσον ο χώρος που διεξάγεται το άθλημά σας είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΣ (κατά κυριότητα).
8) Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι οι επτά πρώτες σειρές του εγγράφου σας ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ σκωπτική και υποτιμητική διάθεση απέναντι στους τοπικούς δημοσιογράφους, σας ενημερώνουμε άπαξ δια παντός ότι τις αθλητικές δραστηριότητες της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ σας τις καλύπτει απο πάντοτε ο ΕΚΔΟΤΗΣ
της εφημερίδας μας ΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ χωρίς ποτέ να κάνει χρήση ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ καθώς και χρήση των λεγόμενων δημοσιογραφικών θέσεων που έχετε υποχρέωση να διατηρείτε στο γηπεδό σας. Μάλιστα εκτός του δικού του εισιτηρίου, πληρώνει κανονικά και στο ακέραιο και το εισιτήριο του οκτάχρονου γιου του καθώς στα εκδοτήρια σας ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ δεν έχετε φροντίσει να υπάρχουν!!!
9) Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε οτι για τη φετινή περίοδο (2008-2009) θα χρησιμοποιήσουμε ως φωτογράφο εντός του αγωνιστικού χώρου τον συνεργάτη μας κ. Βασίλειο Βλάχο.
Για τον οποίο σας παρακαλούμε να του παρέσχετε κάθε νόμιμη βοήθεια έτσι ώστε να έχει ανθρώπινες συνθήκες στο έργο και την εργασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: