Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Σε θρησκευτικό... πόλεμο εξελίχθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Γ. Γιαννόπουλου στο νέο Δήμο Γόρτυνος στη Δημητσάνα την Κυριακή 26/12.
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, (βλέπε πιο κάτω) δείχνει την ένταση που επικράτησε στην αίθουσα, όταν λίγο μετά την ομιλία του ιεράρχη, Ιερεμία Φούντα, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Φράγκος, ο οποίος υποστήριξε ότι από το Σύνταγμα δεν αναφέρεται παρουσία ιερέων στην ορκωμοσία.
Αμέσως ο Μητροπολίτης Ιερεμίας, πήρε ξανά το λόγο και επιτέθηκε φραστικά στον κ. Φράγκο, ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους ιερείς να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της «έκρηξης» του Μητροπολίτη, οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα τον χειροκροτούσαν.

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΕΜΙΑ
Στις 10 Οκτωβρίου 2006, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, εξέλεξε ως Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Ιερεμία Φούντα, που στην τελική ψηφοφορία έλαβε 48 ψήφους, έναντι 26 του Αρχιμανδρίτη Θεόκτιστου Κλουκίνα και 2 λευκών. Διαδέχτηκε τον Μακαριστό Κυρό Θεόφιλο, ο οποίος την προηγουμένη μέρα κοιμήθηκε.
      Ο μητροπολίτης κ.κ. Ιερεμίας γεννήθηκε το 1941 στη Ναύπακτο. Υπήρξε ορφανός από βρεφικής ηλικίας, αφού την ίδια χρονιά της γεννήσεως του, ο πατέρας του έπεσε μαχόμενος υπέρ Πατρίδας στα βουνά της Αλβανίας. Το 1960, μετά από εξετάσεις εισήχθη στην Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε το πτυχίο του το 1964. Το 1969 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1972 πρεσβύτερος, λαβών και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Διακόνησε για χρόνια ως ιερέας στις Μητροπόλεις Αττικής, Φωκίδας, Πειραιώς, Μεγάρων και Σαλαμίνας.
      Στις 5 Ιουνίου 2000, αναγορεύτηκε με το βαθμό Άριστα Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής, Τμήματος Θεολογίας με θέμα: «Η περί προϋπάρξεως του Ιησού Χριστού διδασκαλία της Αγίας Γραφής κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον». Στις 23 Ιουνίου 2003, εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Βιβλικών Σπουδών και Πολιτιστικού Βίου της Μεσογείου με το γνωστικό αντικείμενο, «Εισαγωγή και Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης από τους Ο' ».
      Μιλά Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά καθώς και Εβραϊκά, για την μελέτη του κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης από το πρωτότυπο.
      Εκδίδει το περιοδικό «ΕΡΜΗΝΕΙΑ», περιέχων διάφορα βιβλικά θέματα, μελέτες και έρευνες. Έχει αναπτύξει πλούσιο θεολογικό έργο, τόσο ως ιεροκήρυκας, όσο και ως κληρικός. Έχει διοργανώσει καθημερινά συσσίτια για πενήντα περίπου παιδιά διαλυμένων οικογενειών, Ελλήνων και αλλοδαπών.
      Η χειροτονία του έγινε στο Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, παρουσία δεκάδων Μητροπολιτών. Την ημέρα αυτή κατέπληξε με την ομιλία του, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα των νέων καθηκόντων στην Μητρόπολη που πρόκειται να ποιμάνει, μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζοντας το πλούσιο έργο τον αποκάλεσε «Νέο Πατροκοσμά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: