Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Στη βουλή ο Βασίλης Αντωνόπουλος;

Σοβαρό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με εβδομαδιαία εφημερίδα του Αγρινίου,  ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος να κερδίσει το εκλογοδικείο και να αποσπάσει πέμπτη έδρα για το ΠΑΣΟΚ στον νομό.
Πολύ νωρίς τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Βασίλη Αντωνόπουλου, αφού σύμφωνα με έγκυρες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα «Εβδομάδα» του Αγρινίου, υπάρχει πολύ υπαρκτή πιθανότητα, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο, η πλειοψηφία της Περιφέρειας να αναζητά νέο  αντιπεριφερειάρχη για την Αιτωλ/νία!
Αυτό θα συμβεί εάν το εκλογοδικείο που συνεδριάζει τον Ιανουάριο, δικαιώσει τον κ. Αντωνόπουλο είτε την αντίστοιχη ένσταση που έκανε ο κ. Τσαμτζής από την ΝΔ Πέλλας. Και στις δυο περιπτώσεις, η ΝΔ χάνει έδρα στην Αιτωλ/νία και κερδίζει στην Πέλλα, ενώ το αντίστροφο θα συμβεί με το ΠΑΣΟΚ που θα κερδίζει Πέμπτη έδρα στην Αιτωλ/νία.
Πάντα σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο εισηγητής στο εκλογοδικείο, δικαιώνει τον κ. Αντωνόπουλο, οπότε η πιθανότητα να κερδίσει έδρα είναι πολύ μεγάλη.
Εάν αυτό συμβεί, η παράταξη Κατσιφάρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα μιας και η θέση του αντιπεριφερειάρχη είναι πολιτική, οπότε υπάρχει ζήτημα με το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Αντωνόπουλου, αλλά και πως θα προκύψει.
Εκτός και εάν ο κ. Αντωνόπουλος δεν πάρει την βουλευτική έδρα, πράγμα που θεωρείται πάντως απίθανο.
Όλα αυτά ασφαλώς είναι προς το παρόν σενάρια, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή όχι εντός του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: