Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το παρόν έδωσαν με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Αγρίνιο στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διατράνωσαν την αντίθεσή τους ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών Κυβέρνησης και Τρόικα.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν την κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες, να τις φορτώσουν στις πλάτες τους.
Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν..
• Απαιτούμε τώρα να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.
• Απαιτούμε την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών.
• Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, στην Κοινωνική Ασφάλιση, σταθερές εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα στη ζωή.


Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά, την κοινωνική ασφάλιση να μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη, ενώ τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να καρατομούνται.
Ταυτόχρονα με το μνημόνιο 2 επιχειρούνται βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών.
Το νέο μισθολόγιο που προωθεί η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα είναι δίκαιο, αντίθετα έρχεται να μειώσει εκ νέου τους μισθούς όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού στοχεύει σε δραματικές περικοπές στις δαπάνες μισθοδοσίας.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Επιχειρήσεις Κοινής /φέλειας μπαίνουν στο στόχαστρο. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών είναι προ των πυλών, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τόσο τις θέσεις εργασίας όσο και τη δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά. Τα τιμολόγια των ΕΚΟ αυξάνονται δραματικά, με σοβαρές επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
  Τα στιγμιότυπα απο την πορεία των εργαζομένων στην πόλη του Αγρινίου 15-12-2010Δεν υπάρχουν σχόλια: