Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Παρέμβαση Θάνου Μωραΐτη για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου



Παρέμβαση Θάνου Μωραΐτη
για το ΔΗ।ΠΕ।ΘΕ। Αγρινίου

«Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το ΔΗ।ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου» καλεί τον Υπουργό Πολιτισμού, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Με Ερώτησή του προς τον κ. Λιάπη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέτει το θέμα της χρηματοδότησης, της νέας προγραμματικής σύμβασης αλλά και του άμεσου μέλλοντος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Επίσης, ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για προσπάθεια του Υπουργείου να δημιουργήσει ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δυο ταχυτήτων.
Η Ερώτηση του κ. Μωραΐτη έχει ως εξής:
«Στις 31 Αυγούστου έληξε η πενταετής Προγραμματική Σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου που είχε υπογράψει ο Δήμος με το ΥΠΠΟ. Σύμφωνα με τη σύμβαση εκείνη το ΥΠΠΟ θα έδινε 205.000 ευρώ και ο Δήμος Αγρινίου άλλα τόσα για τη λειτουργία του θεάτρου.
Ο Δήμος Αγρινίου εκπλήρωσε τις οικονομικές του υποχρεώσεις, το ΥΠΠΟ όμως ακόμα δεν έχει καταβάλει το σύνολο των υποχρεώσεων του. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και στην δυνατότητα του ΔΗΠΕΘΕ να ανταποκρίνεται στις υπόλοιπες οικονομικές του υποχρεώσεις.
Η νέα προγραμματική σύμβαση δεν έχει ακόμα συζητηθεί ενώ διοχετεύονται στο παρασκήνιο πληροφορίες περί επικείμενων συγχωνεύσεων ή και λουκέτου του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το οποίο ως γνωστό ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε στη χώρα, με σημαντικότατη πολιτιστική προσφορά στον τόπο.
Παράλληλα, ανησυχία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κ. Υπουργού Πολιτισμού για το μέλλον των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τα οποία θα κινούνται πλέον σε ένα πλαίσιο «δυο ταχυτήτων». Όπως δήλωσε ο κ. Υπουργός θα διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο «με βάση το ποια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πληρούν τις προϋποθέσεις. Ποια έχουν μια αξιόλογη πολιτιστική προσφορά και έχουν δυναμική προοπτική».
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Πότε θα εκπληρωθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις από πλευράς Υπουργείου;
Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου ως προς τη νέα προγραμματική σύμβαση αλλά και το μέλλον του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου;
Μπορεί το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει την στάση του και να δηλώσει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ή κατάργησής του
Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει άνιση μεταχείριση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και δημιουργία ΔΗΠΕΘΕ «δυο ταχυτήτων» ως προς την χρηματοδότηση;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: