Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2-0


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2-0
Ρεσιτάλ του γητευτή «Σκαρμί»

Με έντονα στοιχεία βελτίωσης ο Παναιτωλικός σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος νίκησε με άνεση τον Αστέρα Ρεθύμνου με 2-0.
Ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της Κορίνθου κατά τον καλύτερο τρόπο και την «έπιασε», στη δεύτερη θέση με καλύτερο συντελεστή βαθμολογίας.
Ο Χρήστος Βασιλείου με το Γιώργο Ταράση που εκτέλεσαν χρέη προπονητή έκαναν αλλαγές στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας και χρησιμοποίησαν στο αρχικό σχήμα τους Μπαντά, Μπελεβώνη και Κατράνα.
Έτσι ο Μπαντάς με τον Σίμο αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας, ο Γκόλιας έπαιξε αριστερά με τον Κατράνα δεξιό οπισθοφύλακα.
Οι Σάμπο και Κουτσουρές στο χώρο του κέντρου ο Ζορμπάς αριστερό χαφ και ο Μπελεβώνης δεξιά. Ο Σκαρμούτσος σε ρόλο μεσοεπιθετικού τα πήγε περίφημα και ήταν η αποκάλυψη του αγώνα ενώ ο Ζουρούδης αγωνίστηκε σαν καθαρόαιμος σεντερ φορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι τον επιτηρούσαν στενά με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει τα αναμενόμενα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αμυντικά και ο στόχος τους ήταν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνά τους και να κυνηγήσουν το γκολ στις αντεπιθέσεις. Όμως υπήρχε διαφορά κλάσης ανάμεσα στο έμψυχό τους δυναμικό και στα αστέρια του Παναιτωλικού με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κάνουν κάτι.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναιτωλικός έπαιξε χαλαρό ποδόσφαιρο διαφυλάσσοντας περισσότερο την άμυνά του. Οι Πάβελα και Μπουσινάκης, έδωσαν μια επιθετική έξαρση και μια φρεσκάδα, αλλά ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ. Για μια ακόμη φορά πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα εκτός από τον «γητευτή» Σκαρμούτσο, στον έξοχο Κουτσουρέ και στον Λιούρδη που όταν υπήρξε πρόβλημα επενέβη αποτελεσματικά και ήταν εγγύηση για την εστία του Παναιτωλικού.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν 4.500 περίπου θεατές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αυτή τη φορά.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Ο Παναιτωλικός έδειξε από την αρχή τις απειλητικές διαθέσεις του έναντι της φιλοξενούμενης ομάδας. Έτσι στο 9ο λεπτό ο Ζορμπάς θα βρει τον επερχόμενο Μπελεβώνη που από κοντά θα κάνει το σουτ για να καταλήξει όμως η μπάλα άουτ.
Στο 13ο ο Νίκος Σκαρμούτσος ξέφυγε από το χώρο του κέντρου και αφού διέσυρε με τις εκπληκτικές του ντρίπλες όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του, με έξοχο εξωτερικό πλασέ στο τελείωμα της φάσης έγραψε μέσα σε παραλήρημα των φιλάθλων το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κιοσσέ.
Στο 17ο και σε σέντρα του Σάμπο από αριστερά, ο Ζουρούδης θα κάνει την κεφαλιά την κεφαλιά για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Κιοσσές στην κλειστή γωνία.
Στο 21ο Ζορμπάς θα δώσει στον Σκαρμούτσο, που θα κάνει το τεχνικό σουτ για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κιοσσέ.
Στο 24ο πάλι ο Νίκος Σκαρμούτσος μετά την ασίστ του Κουτσουρέ θα ελιχθεί υπέροχα μέσα στην περιοχή των κρητικών και πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα θα ανατραπεί από τον Κιοσσέ με τον διαιτητή να υποδεικνύει το καταφανέστατο πέναλτι. Εκτελεί ο ίδιος για να αποκρούσει πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία ο Κιοσσές.
Δύο λεπτά αργότερα σε σέντρα του Αποσκίτη ο Λιούρδης θα αποκρούσει με εκτίναξη και ο Ανδρεαδάκης δεν θα μπορέσει να σουτάρει από καλή θέση.
Ένα λεπτό πριν την εκπνοή ο Κατράνας σεντράρει στον Κουτσουρέ και αυτός στον κενό χώρο, όπου ο παραλήπτης της μπάλας Ζορμπάς, με δυνατό σουτ θα σημειώσει το 2-0.
Στο 50ό ένα μακρινό σουτ του Ζουρούδη θα μπλοκάρει ο Κιοσσές στη γωνία του με διπλή προσπάθεια.
Νέα ευκαιρία λίγο αργότερα για τον Παναιτωλικό με τον Κουτσουρέ να δίνει στον Ζορμπά αυτός στον Ζουρούδη που καθυστερεί και δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 80ό ο Γκόλιας θα βγάλει την πάσα για τον Μπουσινάκη αυτός στον Πάβελα που θα σουτάρει, για να αποκρούσει ο Κιοσσές.
Άριστη η διαιτησία του κ. Ζήλου του συνδέσμου Λάρισας, που είχε βοηθούς τους Ευαγγέλου– Τσακνάκη. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λιούρδης, Μπελεβώνης, Κιοσσές, Φραντζεσκάκης, Καρράς και Ανδριαδάκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Λιούρδης, Γκόλιας, Μπαντάς, Μπελεβώνης (58’ Δέντσας), Κουτσουρές, Σάμπο, Ζορμπάς, Σίμος, Κατράνας, Σκαρμούτσος (79’ Μπουσινάκης), Ζουρούδης (65’ Πάβελα).
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κιοσσές, Ανδριαδάκης, Καρράς, Πετράκης (57’ Στεφανής), Δερμιτζάκης), Φραντζεσκάκης (55’ Κασσέλας), Κατσαμάς (60’ Ρουμπάκης), Χάμε, Τσιμπανάκος, Αποσκίτης, Αργυράκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Χρήστος Βασιλείου (Υπηρ. Προπ. Παναιτωλικού): «Δυο μέρες ήμουνα στην ομάδα ως προπονητής και προσπαθήσαμε με τον Γιώργο Ταράση να βελτιώσουμε την ψυχολογία. Ξέραμε ότι ο Αστέρας έχει καλή και οργανωμένη ομάδα, που έχει χάσει δύσκολα τα περισσότερα ματς. Δεν αλλάξαμε τίποτα από τον τρόπο παιχνιδιού του Μύρωνα Σηφάκη, ήμασταν οργανωμένοι καλά και είχαμε καλή κυκλοφορία. Πετύχαμε δύο γκολ και υπήρχε χαμένο πέναλτυ και μετά τα πράγματα ήταν εύκολα. Έχουμε καλούς παίχτες και καλή ομάδα και εγώ προσωπικά θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο του Παναιτωλικού. Δεν μπορώ να πω εγώ από τη θέση αυτή γιατί η ομάδα μετά το 65΄ πέφτει σε απόδοση αλλά πρέπει να το δούμε. Δεν μπορώ να εκφράσω δικές μου εκτιμήσεις και να κρίνω άλλους. Το κλίμα ήταν και είναι καλό στην ομάδα. Πάντως όλα είναι αναστρέψιμα, θα δούμε τι θα γίνει».

Γιάννης Πετράκης (Αστέρας Ρεθύμνου)
«Ευχαριστώ τον Παναιτωλικό για την φιλοξενία, την οποία θα ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο. Κέρδισε δίκαια και ήταν η καλύτερη ομάδα απ’ όσες παίξαμε μέχρι τώρα. Εντυπωσιαστήκαμε απ’ όλα όσα είδαμε εδώ και με την παρουσία των φιλάθλων. Σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας. Δεχθήκαμε τα γκολ από κακές εκτιμήσεις και κακές στιγμές. Μπορούσαμε κάτι περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήρθε το 2-0 και στο υπόλοιπο του αγώνα αρκεστήκαμε σ’ αυτό το σκορ. Θέλω να κάνω αναφορά στον Χρήστο Βασιλείου που τον γνωρίζουμε από το Ρέθυμνο και να του ευχηθώ καλή συνέχεια».
Ο Αντώνης Μανίκας στο γήπεδο
Ο Αντώνης Μανίκας ένας από τους μνηστήρες της θέσης του προπονητή του Παναιτωλικού, βρέθηκε στο γήπεδο της αγρινιώτικης ομάδας και παρακολούθησε τη συνάντηση με τον Αστέρα Ρεθύμνου. Μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Παναιτωλικός δεν έχει επισημοποιήσει τις θέσεις του πάνω στο θέμα του προπονητή του συλλόγου.
ΒΑΣΙΛΗΣ Ι. ΚΟΚΚΟΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΕΖΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: