Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Άννα Ροκοφύλλου. "Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για site 2 εκατ." !!!

Αναταράξεις στην παράταξη του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, προκαλούν οι αποκαλύψεις για το κόστος της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Χθες παραιτήθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού και Περιφερειακή Σύμβουλος Άννα Ροκοφύλλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr  σε παραιτήσεις της Α. Ροκοφύλλου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού και του Σπ. Σπυρίδωνα (πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος)   από την Επιτροπή Τουρισμού, οδήγησε η (ανεξήγητη;) επιμονή του περιφερειάρχη Γ. Σγουρού να περάσει «εδώ και τώρα» και χωρίς αλλαγές, από το περιφερειακό συμβούλιο, την  σύμβαση των 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την υπερψήφισή της σύμβασης μόνον από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον Γρ. Ψαριανό της ΔΗΜ.ΑΡ., ακόμη και πολλοί  από αυτούς  που ψήφισαν υπέρ έκαναν λόγο για «πύρρεια νίκη» του περιφερειάρχη, καθώς τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης ήταν αποκαλυπτικά.
Στην ομιλία της η Άννα Ροκοφύλλου, κόρη του τ. υπυοργού και βουλευτή Αιτωλ/νίας Χρήστου Ροκόφυλλου, πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Σγουρού εξήγησε ότι υποβάλλει την παραίτησή της γιατί αν και αρμόδια δεν υπήρξε καμία συνεργασία της εταιρείας  μαζί της («όταν ζήτησα να συνεργαστώ βρήκα κλειστές πόρτες», τόνισε),  προβλέποντας ότι  «μια εταιρεία που δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη διεύθυνση  Τουρισμού δεν θα συνεργαστεί  ούτε από εδώ και πέρα».
Παράλληλα ζήτησε μετ' επιτάσεως να συγχρονιστούν οι τιμές με τη σημερινή πραγματικότητα: «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για ένα site 2 εκατ. ευρώ» και από τα 7 εκατ. ευρώ συνολικά (σ.σ. προ ΦΠΑ) μόνο τα 2 εκατ. να δίνονται σε διαφήμιση.  «Κοιτάξτε να αλλάξετε τις δράσεις σας», είπε απευθυνόμενη προς τους δέκα (!) εκπροσώπους της Mc Cann Erickson, προσθέτοντας ότι «δίνονται 1 εκατ. ευρώ για συμμετοχή σε εκθέσεις και ακόμη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για έντυπα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους δράσεις έχουν ελάχιστη αποτελεσματικότητα»
Σπ.  Σπυρίδων:  Τα κόστη είναι μιας άλλης εποχής

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης, πρώην δήμαρχος Πόρου και νυν περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σπ. Σπυρίδων ο οποίος κατήγγειλε ότι  «δεν συνεκλήθη  ποτέ η Επιτροπή Τουρισμού για το θέμα της τουριστικής προβολής». Μάλιστα, είχε έντονη λογομαχία με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό  όταν ο τελευταίος υποστήριξε  ότι η τουριστική προβολή είναι έργο του ΕΣΠΑ και γι' αυτό παρακολουθείται μόνο από τη συγκεκριμένη διεύθυνση (!), τονίζοντας του ότι οι ισχυρισμοί του είναι απαράδεκτοι.
Επιπλέον ο κ. Σπυρίδων στηλίτευσε τα υπέρογκα κόστη που «έχουν σχέση με μία άλλη εποχή όταν οι αμοιβές ήταν  τελείως διαφορετικές .  Δεν είναι  δυνατόν να πληρώνουμε 2 εκατ. ευρώ για δράσεις μέσω του Διαδικτύου», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας είχε καλέσει σε όλους τους τόνους τον περιφερειάρχη να αποσύρει τη σύμβαση και να τη φέρει σε ένα μήνα για να ξαναδούν από την αρχή εκπρόσωποι των παρατάξεων κι φορείς του τουρισμού τα κόστη και τις δράσεις. Ωστόσο, η απάντηση του Γ. Σγουρού ήταν αρνητική: «Δεν υπάρχει καμία αναβολή. Αν θέλει η υπουργός (Τουρισμού) ας την απορρίψει».
Τι συμβαίνει στους τουρκικούς προορισμούς.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ,  ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΤΣΙΧΛΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΟΛΑ ΛΑΜΠΟΥΝ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΣΥΡΡΑΞΕΩΝ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ.

ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!!!
Με αφορμή επίσης την απίστευτη επαγγελματική συμπεριφορά των Τούρκων οδηγών ταξί, θα πρέπει να πούμε ότι αντίστοιχος οδηγός Ταξί ελληνάρας στη Ρόδο που ανέλαβε να μεταφέρει λιπόθυμη φοιτήτρια στο Νσοκομείο, όταν αυτή έκανε εμετό την κατέβασε κάτω, της πήρε το φοιτητικό πάσο και την αστυνομική της ταυτότητα και απαίτησε χρήματα για τον καθαρισμό του ταξί λαμβάνοντας εκβιαστικά 70 ευρώ. Τότε επέστρεψε το πάσο και την ταυτότητα. Ευτυχώς η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου όπου έτυχε 6ήμερης περίθαλψης. Αλήθεια δεν ξέρω αν θα επιθυμούσε να κάνουν το ίδιο στο γιό του, στρατιώτη στον Αυλώνα. Τα στοιχεία του παραπάνω ερπετού και κτήνους που αυτοαποκαλείται ελληνάρας επαγγελματίας στη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: