Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οργή !!! Διαμαντοπούλου για τις επιλογές Βενιζέλου

   ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ
   Είχα αποφασίσει συνειδητά τον τελευταίο καιρό να απέχω  από τη δημοσιολογία μπροστά στα ευτράπελα που συμβαίνουν στο προτεκτοράτο " ΕΛΛΑΣ", που για κάποιους λόγους μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου και προκειμένου να είμαστε το αντίβαρο κυρίως των μεγάλων Δυνάμεων μπροστά στην Οθωμανική αυτοκρατορία επίσπευσε η τότε νέα τάξη πραγμάτων την ανεξαρτησία μας. Βέβαια το ίδιο συνέβη και την τελευταία πεντηκονταετία του εικοστού αιώνα όταν η Ελλάδα κατείχε σπουδαία γεωγραφική θέση στην  ισορροπία του τρόμου (ΕΣΣΔ - ΗΠΑ). Τώρα θα μου πείτε μας χρειάζονται οι τωρινοί νεοταξίτες; Ασφαλώς και όχι.
Κάποια όμως πράγματα με βγάζουν από τα ρούχα μου για να επανέλθω στις πρώτες σειρές και εξηγούμαι πιο κάτω.......
     Κι αν εκ των κορυφαίων Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης κράτησαν την… ανάσα τους και αναμένεται να αντιδράσουν σε δεύτερο χρόνο, (Πηγή:www.capital.gr) η υπουργοποίηση του Θ. Παπαθεοδώρου (σ.σ.: ήταν πρόταση της ΔΗΜΑΡ) προκάλεσε (ΛΕΕΙ) την οργή της Άννας Διαμαντοπούλου. Ο υφυπουργός Παιδείας, ως πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, αντιστάθηκε στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου που έφερε η κυρία Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας και τον ψήφισε, μάλιστα, και η Ν.Δ.!
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο παρά… ένα αποτράπηκε η ρήξη της κυρίας Διαμαντοπούλου με τον κ. Βενιζέλο (καλέ τι μας λες) ή ακόμη και η έξοδός της από το ΠΑΣΟΚ, προμηνύοντας για τα επόμενα επεισόδια της αντιπαράθεσης Βενιζέλου-κορυφαίων και το ορατό πλέον ενδεχόμενο ο κ. Βενιζέλος να στηρίξει μεν την κυβέρνηση, αλλά να «χάσει» το κόμμα του... (Καλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα...)
  
    Η κ. Διαμαντοπούλου  είναι η πολιτικός η οποία δεν δικαιούται να ομιλεί. Καλό είναι να πιάσει μια άκρη και να αναλογιστεί τι κακό έκανε στην Παιδεία και πως συνετέλεσε με την εν γένει παρουσία της στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Απορούμε βέβαια για το πως βρίσκεται ακόμη στο ΠΑΣΟΚ.  Μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια συνιστώσα μερικών εκατοντάδων ψήφων της κεντροδεξιάς. 
Θυμίζουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου ως Υπουργός Παιδείας (πηγή http://anexartitosima.wordpress.com  με κάποια σχόλια δικά μας)
1. Άφησε, εν γνώσει της, με πράξεις και παραλείψεις, τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της επικράτειας,  χωρίς βιβλία και χωρίς δασκάλους.
2. Συνέβαλε, ως ηθική αυτουργός, σε τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος, μέσω των φωτοτυπιών στις οποίες αναγκαστικά προσέφυγαν τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη των βιβλίων. Ομοίως είναι ηθική αυτουργός και για τεράστια σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού και ωρών καταχρηστικής εργασίας.
3. Εξήγγειλε και έθεσε σε λειτουργία ένα νέο σχολείο, χωρίς να το θεσμοθετήσει επίσημα, με νόμο του κράτους, και χωρίς να ξεκαθαρίσει πλήρως όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του. Σ’ όλο αυτό το διάστημα (από Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα), ενώ το εν λόγω σχολείο είχε τεράστια προβλήματα λειτουργίας, ιδιαίτερα με το αναλυτικό πρόγραμμα και τον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων, η κ. Διαμαντοπούλου αδιαφορούσε πλήρως, έχοντας στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της και το ενδιαφέρον της στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματός της και στο ΠΑΣΟΚ PLUS!
4. Ανάγκασε χιλιάδες μαθητές να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή τους, όταν αποφάσισε και εφάρμοσε την συγχώνευση και κατάργηση άνω των χιλίων σχολείων σ’ όλη την επικράτεια στερώντας ή εμποδίζοντας και ταλαιπωρώντας χιλιάδες ελληνόπουλα από την πρόσβαση στη γνώση. 
5. Με τις ενέργειες αυτές παραβίασε βασικά άρθρα του Συντάγματος, στο όνομά της, εικαζόμενης ή εκφρασμένης αδιάφορο, θέλησης της ΤΡΟΙΚΑ. (Αλήθεια που βρίσκεται ένας δικαστικός για να επαναλάβει μια παρόμοια δίκη των "εξ" για εσχάτη προδοσία;)
Μετά από όλα αυτά,  είναι πράγματι, απορίας άξιο, πως μπορεί  η κ. Διαμαντοπούλου, ώστε να τολμά , ακόμα και τώρα, να μιλά!
   Καλούμε  τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαλλάξει έστω και τώρα την παράταξή του από τα "βαρίδια" για να μην προσθέσω τίποτε άλλο.......
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: