Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ;

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ.
Η ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ....ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ; 

Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.
Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η σύσταση και συγκρότηση Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το θέμα θα εισηγηθεί στο Σώμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, από το σύνολο των θεμάτων που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά  που βγάζουν μάτια ή προκαλούν αν θέλετε τον απλό πολίτη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα.   
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ:

1.  Έγκριση δαπάνης 6.400,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την εφαρμογή Προγράμματος Υγειονομικών εφαρμογών Απεντόμωσης, Μυοκτονίας των χώρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΛΙΜΑΡΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ…..

2. Έγκριση δαπάνης 12.693,60  Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 !!! της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΩΘΕΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ….

3. Έγκριση δαπάνης 3.960,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για ανανέωση της Ετήσιας Σύμβασης Τεχνικής Υποστήριξης του Τηλεφωνικού Κέντρου της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, από 15/7/2011 έως 14/7/2012. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.

4. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΙΟΝ. Έγκριση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με διαπραγμάτευση σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 1 του Π.Δ. 60/2007 για την ανάθεση  δολωματικών  ψεκασμών ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νιας (Τομείς 8 και 12). (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος).
 Έγκριση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης με διαπραγμάτευση σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 1 του Π.Δ. 60/2007 για την ανάθεση  δολωματικών  ψεκασμών ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  (Τομείς 7,17,18,19,20,21,22,26,27,28,29 και 30). (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΑΚΟ. ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ Η ΠΗΡΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΡΓΟ;
5.Έγκριση δαπάνης ποσού 8.240,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας (ιματισμού και υπόδησης) του προσωπικού των Μηχανημάτων έργων, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος).
ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ TIBERLAND; ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΙΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΔΙEΡΕΤΩΜΑΣΤΕ.

6.Έγκριση δαπάνης ποσού 2.000,00 € πλέον Φ.Π.Α. για  συνδιοργάνωση  Διεθνών αγώνων  Στίβου «Πάτρα-ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2011» με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος).
ΚΑΛΑ Ο ΣΕΓΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ  ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ.Α.; ΚΟΨΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ  ΒΡΕΣΤΕ  ΧΟΡΗΓΟΥΣ.

7.Έγκριση δαπάνης ποσού 2.500,00 € πλέον Φ.Π.Α. για  συνδιοργάνωση του 16ου Πανελληνίου Φεστιβάλ λαϊκών χορών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου Περ. Ενότητας Αχαΐας , από 28-31 Ιουλίου. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος).
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ. ΚΟΨΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΗΣΤΟΥ  ΜΝΗΜΗΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΚΟΜΗ.

8.Έγκριση δαπάνης ποσού 3.690,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ»  Περ. Ενότητας Ηλείας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ.  Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ….


9.Έγκριση δαπάνης ποσού 3.690,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Σύλλογο Φιγαλέων «ΦΙΓΑΛΟΣ» Περ. Ενότητας Ηλείας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΡΑΣΟΚΑΤΑΝΥΞΕΙΣ;

10. Έγκριση δαπάνης ποσού 3.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας Περ. Ενότητας Ηλείας. (εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας).
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΔΩΣ; ΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ. H ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΕΦΕΤΟΣ; ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λίγα κεράκια θ'ανάψουν οι πιστοί στην εκκλησία εξαιτίας της Στέλλας. Δωρεάν είσοδο και παλιό το έργο το 2003, ζήσε Μάη