Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις της νέας Σχολής Διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ

Με την παρουσία των εκπαιδευτών διαιτησίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ,  Χριστόφορου Ζωγράφου και Χρυσόστομου Μάνθου, πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες  οι εξετάσεις της νέας Σχολής Διαιτησίας που διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία,  φέτος η  Επιτροπή Διαιτησίας υπό την αιγίδα της της ΕΠΣΝΑ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ. Παρόντες εκτός των παραπάνω εκπαιδευτών,  ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Τάκης Παπαχρήστος ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στην επιμόρφωση των διαιτητών, με σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Τσάσσης Κώστας,  ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Αιτωλ/νίας, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της σχολής εκπαιδευτής ΕΠΟ κ. Λύτρας Νικόλαος και   οι εκπαιδευτές ΕΠΟ της σχολής , Γιώργος Τάπρατζης, Τομαράς Σπύρος, Καψάλης Παναγιώτης, Κόκκοτος Βασίλης και Ρεντίφης Κωνσταντίνος.
Οι εξετάσεις ήταν υψηλού επιπέδου και διενεργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, εντός δε του  ενιαίου πλαισίου που διέπει   το Νέο Σύστημα Διαιτησίας, με τη συνθήκη που πρόσφατα υπέγραψε η Ε.Π.Ο και η χώρα μας. Οι εξετάσεις  πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά με μεγάλη  επισημότητα, στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι. Από τους πενήντα και πλέον υποψήφιους διαιτητές, παρέστησαν στις εξετάσεις 44 και επέτυχαν 39, γεγονός πρωτόγνωρο για την Ένωση αλλά και το σύνδεσμο διαιτητών.  
Το νήμα στις εξετάσεις «έκοψαν» πρώτοι, οι υποψήφιοι διαιτητές,  Κολοσιώνης Παναγιώτης και  Κέσκου Αναστασία με 19/20,  ενώ ακολούθησαν με 18/20 οι Ψυχογιός Δημήτριος, Τριμπώνης Ζώης και Γαλανόπουλος Γεώργιος. Σημειώνεται ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές της Σχολής, οι οποίοι δεν προσήλθαν για κάποιο σοβαρό λόγο να εξεταστούν, θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις μαζί με υποψήφιους διαιτητές  άλλης σχολής,  που θα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΔΑΔ ΕΠΟ, στον ελλαδικό χώρο.
                Την επόμενη μέρα ο εκπαιδευτής διαιτησίας ΕΠΟ κ. Χριστόφορος Ζωγράφος πρώην διεθνής  διαιτητής, μίλησε σε συγκέντρωση διαιτητών στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών στο Αγρίνιο. 
          Επίσης ,  στο ΔΑΚ Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν  τα τεστ αξιολόγησης όλων των διαιτητών και των μαθητών της σχολής διαιτησίας. Η παρουσία όλων ήταν υποχρεωτική προκειμένου η τοπική επιτροπή διαιτησίας να έχει μια εικόνα της ετοιμότητας των διαιτητών. Στις αγωνιστικές δοκιμασίες οι οποίες στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία και που έγιναν κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή των διαιτητών Γιώργου Κωνσταντίνου, δεν συμμετείχαν οι αξιολογημένοι διαιτητές και οι βοηθοί  Super League,  οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε αγωνιστικές δοκιμασίες  στα Ιωάννινα. Όσοι δεν προσήλθαν δικαιολογημένα,  θα  προσέλθουν να αγωνιστούν, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 και ώρα 14:30 στον ίδιο χώρο.
        Σειρά είχε και πάλι η επιμόρφωση των διαιτητών σε θεωρητικό επίπεδο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας. 
             Δίδαξε ο εγνωσμένης αξίας εκπαιδευτής διαιτησίας,  τέως διεθνής διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Θανάσης Μπριάκος,  στην κατάμεστη αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
          Ο πήχης πλέον από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά, καθώς οι ιθύνοντες της Ένωσης και της Επιτροπής Διαιτησίας,  έχουν αναλωθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια,  προκειμένου μέσα από αυτή να ξεπηδήσουν  οι διαιτητές,  οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την επόμενη δεκαετία και όχι μόνο, την αιτωλοακαρνάνικη διαιτησία  στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: