Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Νοσοκομείο Αγρινίου, επισκέφτηκε σήμερα, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» (επικεφαλής ο Απόστολος Κατσιφάρας), συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.
Ο κ. Αντωνόπουλος συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γιάννη Μπίνα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιστημονικό προσωπικό, καθώς και με εκπρόσωπους των εργαζομένων. Ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα προσαρμογής στα νέα δεδομένα λειτουργίας του νοσοκομείου που αφορούν τα θέματα των εφημεριών, την έλλειψη προσωπικού και την εξοικονόμηση πόρων από τις προμήθειες φαρμάκων και υλικών. Συζητήθηκε το θέμα του νέου νοσοκομείου και των λειτουργικών του αναγκών, ενώ πραγματοποίησε και επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Με το τέλος της επίσκεψης ο
κ. Αντωνόπουλος δήλωσε:
«Στη δημόσια υγεία, ενώ επενδύονται σημαντικά κεφάλαια, ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε έχει ως αποτέλεσμα να οφείλονται πάνω από 6 δις ευρώ και κανείς από τους εμπλεκόμενους να μην είναι ευχαριστημένος, ούτε οι γιατροί, ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε οι ασθενείς, ούτε οι προμηθευτές, ούτε η κρατική διοίκηση, ούτε και οι πολίτες.
Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, καλούνται να οργανώσουν και να διοικήσουν τις νοσοκομειακές μονάδες, με τέτοιο τρόπο, ώστε να πετύχουν το μέγιστο ποιοτικό αποτέλεσμα, σε υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς, με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δε σημαίνει υποβάθμιση των μέχρι σήμερα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αλλά σίγουρα απαιτεί εξονυχιστικό έλεγχο των προμηθειών σε φάρμακα και υλικά, ορθολογικότερη διαχείριση και συνετή χρήση των πόρων. Επίσης, σημαίνει μια πολύ μεγάλη, διανοητική και συναισθηματική προσπάθεια από τη διοίκηση, ώστε να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα, διατηρώντας την εργασιακή ομαλότητα και την επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό και φάρμακα – υλικά και εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων.»
Στη συνέχεια, ο κ. Αντωνόπουλος, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφτηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Αβόρανης, Παναιτώλιου και Καινουργίου. Ο κ. Αντωνόπουλος συζήτησε με τους δημότες για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και για τις δυνατότητες παρέμβασης της περιφέρειας στη νέα εποχή του «Καλλικράτη», ενώ τους μετέφερε την αποφασιστικότητα του επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολου Κατσιφάρα, να είναι αρωγός σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και να διαχειριστεί με διαφάνεια και συνέπεια το κάθε ευρώ του πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: