Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΑΘΩΕΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ

Αθώες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η πρώην Δ/ντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, Στέλλα Πρωτονοταρίου καθώς και η συνάδελφος που μετείχε στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μαθητών που προέρχονται από άλλες χώρες.
Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας κ. Φιστόπουλος. Χαρακτήρισε ρομαντική τη Διευθύντρια και της έδωσε συγχαρητήρια καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το έργο που επιτέλεσαν.

Ο εισαγγελέας ακόμη δήλωσε ότι τον τιμά πως στο δικαστήριο παρευρέθηκε και κατέθεσε ο Συνήγορος του Παιδιού στηρίζοντας τις ενέργειες της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια πρότεινε την απαλλαγή τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νυν Διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στο δικαστήριο, γεγονός που το επεσήμανε και ο εισαγγελέας της έδρας, ότι για το χειρισμό της υπόθεσης του έδινε προφορικές εντολές !!! ο πρώην Γ. Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ κ. Δ. Πλατής.
Σε όλη τη διάρκεια της δίκης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ , μέλη διοικητικών συμβουλίων από τους Συλλόγους Π.Ε. του Λεκανοπεδίου και πλήθος εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: