Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραίτη για τον Προϋπολογισμό

"Η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, χωρίς δεκανίκια"
Tην πεποίθησή του, ότι ο προϋπολογισμός του 2010 οδηγεί στην ανάταξη της οικονομίας, χωρίς να βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, εξέφρασε από το βήμα της βουλής ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2010.
Ο Υφυπουργός, τόνισε πως με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση απαντά στα πραγματικά διλλήματα που τίθενται και όχι στα τεχνητά και πως μόνον με ουσιαστικές ανατροπές μπορεί να βρεθούν λύσεις σε μόνιμη βάση, κατηγορώντας παράλληλα, όσους εμφανίζονται σήμερα αμετανόητοι απέναντι στην κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν στη χώρα και τους πολίτες
«Η πραγματική ανατροπή είναι να βρούμε λύσεις σε μόνιμη βάση, να συγκρουστούμε με την διαφθορά, την εισφοροδιαφυγή, την φοροδιαφυγή. Βέβαια υπάρχουν και όλοι αυτοί οι περιφερόμενοι σοφοί … πολλαπλής τηλεοπτικής χρήσεως ….που έχουν συνηθίσει τη χώρα σε έναν ρόλο πελάτη. Έχουν εθιστεί σε ένα τύπο διακυβέρνησης ο οποίος σνομπάρει και βλέπει αφ’ υψηλού τις ανάγκες της κοινωνίας.
Κάποιοι μάλιστα από αυτούς κατείχαν και θέσεις ευθύνης….
Ευθύνης όμως απέναντι σε ποιους… Αυτό είναι ένα ερώτημα τελικά…….
Όχι πάντως ευθύνης απέναντι …σε αυτούς που υπηρετεί ..............
πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: