Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΤ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ .........ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ!!!

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2009.......
ΕΡΤ: ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ !!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ Η ΕΡΤ!!!
ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ!!!
Που δίνει τα λεφτά μας η ΕΡΤ και τι διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε για να μην πληρώνετε ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
H διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ανακοίνωσε με περηφάνια την συμφωνία της με τις δύο κατά τεκμήριο κορυφαίες Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε στα 14,5 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2006-2008, ενώ ο Παναθηναϊκός (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές) στα 16 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2007-2010. Η είδηση μάλιστα ανακοινώθηκε από τους κρατικούς τηλεοπτικούς & ραδιοφωνικούς σταθμούς ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ και απαρχή μιας νέας εποχής για το αθλητικό τμήμα της. Τι σημαίνει αυτό για σένα αγαπητέ Έλληνα πολίτη, ποδοσφαιρόφιλε ή μη; Σημαίνει ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ότι καλείσαι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 30,5 εκατομμύρια ευρώ (και κάτι ψιλά), ήτοι 10,4 δις δραχμούλες , στην επόμενη 3ετία. Λεφτά τα οποία η (ήδη υπερχρεωμένη από υπεράριθμο προσωπικό και τηλεοπτικά πανηγυράκια) ΕΡΤ δεν υπάρχει περίπτωση να βρει από άλλους πόρους, πλην των μηνιαίων εισφορών σου!! Την στιγμή που ο ΑLPHA (ιδιωτικός σταθμός με πλήρως οργανωμένο τμήμα πώλησης διαφημιστικού χρόνου) κατάφερε φέτος να εισπράξει λιγότερα από 2,3 εκατομμύρια ευρώ για τα αντίστοιχα παιχνίδια του Ολυμπιακού (περίπου 145.000 Ευρώ ανά παιχνίδι), η ΕΡΤ καλείται να εισπράξει τα υπερτριπλάσια απλά για να μην ζημιωθεί!!! Δηλαδή 485.000 Ευρώ ανά αναμετάδοση, κάτι πρακτικώς αδύνατον με βάση το κόστος μονάδας του τηλεοπτικού χρόνου και την διάρκεια της αναμετάδοσης. Τα ίδια φυσικά θα ισχύσουν και για το πακέτο του Παναθηναϊκού. Σημειωτέον ότι ο ανταγωνιστής της ΕΡΤ στα δικαιώματα του Ολυμπιακού (ALPHA ) προσέφερε λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ!!!Με άλλα λόγια, η ΕΡΤ προσέφερε 45% περισσότερα από τον ανταγωνιστή , χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ για την μεγάλη αυτή διαφορά!!! Η φράση-κλισέ «κοινωνική πρόκληση» σε περιόδους ανέχειας, δυστυχίας & ανεργίας, μάλλον ωχριά! Ο κ. Παναγόπουλος – πρόεδρος της ΕΡΤ- δήλωσε ότι ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τις αντιδράσεις των πολιτών (βλ. έμμεσων χορηγών και μισθοδοτών) και ότι «το σχέδιο ανάτασης της ΕΡΤ θα προχωρήσει με κάθε κόστος!» Κάθε κόστος λοιπόν; Κανένα πρόβλημα κύριε. Γιατί εγώ ΔΕΝ προτίθεμαι να χρηματοδοτήσω το γαϊτανάκι δημοσίων σχέσεων σας αγαπητέ κύριε διορισμένε κρατικοδίαιτε καναλάρχη.
ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή : Eάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!
ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΚΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑ !!!
1. ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΑΣ…..
2. ΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ………..
3. ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ………….
4. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ………

Δεν υπάρχουν σχόλια: