Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Κουτσαγγέλη

po-koutsaggelis

Ποιος είναι ο Γιώργος Κουτσαγγέλης

Ο Γιώργος Κουτσαγγέλης γεννήθηκε το 1964. Κατάγεται από το Νεοχώρι Μεσολογγίου. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Σπούδασε στη Νομική Σχολή ΔΠΘ και μετά τη στρατιωτική θητεία του, από το 1989, ασκεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα μαχόμενη δικηγορία, ασχολούμενος κυρίως με υποθέσεις ποινικού δικαίου και εμπορικού δικαίου. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου. Για το επιστημονικό έργο του βραβεύτηκε από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών στρ. Δικαιοσύνης. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης την περίοδο 2011-2012. Υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα (διαδικασία εξυγίανσης). Μιλάει Αγγλικά. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών.

Κύριε Κουτσαγγέλη μπορείτε να μας δώσετε το στίγμα της εμπλοκής σας στα πολιτικά δρώμενα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας;

Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος, έδωσα και δίνω τον καθημερινό αγώνα μου στον επαγγελματικό, στον επιστημονικό και στον κοινωνικό στίβο. Πιστεύω στη διαφάνεια, στην ανανέωση του πολιτικού λόγου και του πολιτικού συστήματος και στον απεγκλωβισμό του από τα κατεστημένα συμφέροντα που το χειραγωγούν μέχρι σήμερα. Πιστεύω στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη δίκαιη κατανομή των βαρών, στη δίκαιη κατανομή του πλούτου, στις ίσες ευκαιρίες, στην παραγωγική ανάπτυξη που στηρίζεται στις δυνατότητες και στα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου. Μόνο μέσα από αυτά θα βρουν έκφραση οι άνθρωποι του μόχθου. Αυτές τις αρχές και αξίες προτάσσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αυτές οι αρχές και αξίες αποτελούν το μοναδικό αξιόπιστο λόγο και πρόταση για το αύριο.

       Τι θεωρείτε ότι σας ενώνει με τους αιτωλοακαρνάνες πολίτες;
Μας ενώνουν ο καθημερινός αγώνας στην εργασία, οι κοινές αγωνίες μας για την Ελλάδα και ειδικά για τον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία, τα κοινά οράματά μας για την κοινωνική αποκατάσταση, για την υγιή ανάπτυξη, για τις προοδευτικές αλλαγές που θα δώσουν πνοή και προοπτική στην καθημερινότητά μας και διέξοδο στην Αιτωλοακαρνανία που δεν μπορεί άλλο και δεν πρέπει να «ζει με σβηστό φως».

  Τι πιστεύετε ότι έχει περισσότερο ανάγκη σήμερα η Αιτωλοακαρνανία για να μπορέσει να εκπροσωπηθεί επάξια στο ελληνικό κοινοβούλιο και τι θα λέγατε στους αιτωλοακαρνάνες πολίτες;
Η Αιτωλοακαρνανία έχει ανάγκη από νέους και άφθαρτους πολιτικούς. Από ανθρώπους που δεν έχουν μάθει σε καρέκλες και βλέπουν μόνο την Αιτωλοακαρνανία. Από ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα, που θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στην καταπολέμηση της ανεργίας, από ανθρώπους που γνωρίζουν την καθημερινή αγωνία και το μόχθο του αγρότη. Δεν κατέβηκα και δεν ήρθα από το πουθενά,  είμαι ένας από εσάς. Η ψήφος σας είναι η φωνή μου και η δύναμή μου στον αγώνα που είμαι αποφασισμένος να δώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: