Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΙΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ WWW. AGRINIOREPORT.COM)

ΙΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ WWW. AGRINIOREPORT.COM)

ΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

Εξοργισμένοι οι πολίτες με την κατάσταση στον παράπλευρο δρόμο της Ιονίας και την καταστροφή των κτημάτων τους. «Ναι» στην επανεκκίνηση, προέχουν, όμως, άλλες ανάγκες…
Exif_JPEG_422


Στη θέση «25″ του τμήματος  Αγγελόκαστρο – Κουβαράς της Ιωνίας οδού, λόγω κακοτεχνιών με την πρώτη βροχόπτωση  διαλύονται τα πάντα. Πρόκειται για τον παράπλευρο δρόμο της Ιωνίας οδού και για μήκος 800 περίπου μέτρων. Εκεί η κατάσταση είναι εξοργιστική και απελπιστική.
Οι πολίτες που έχουν τα κτήματά τους στην περιοχή καταγγέλλουν στο agrinioreport.com ότι είναι σχεδόν αδύνατο να διέλθει κανείς τον παράπλευρο της Ιονίας δρόμο, …ακόμη κι αν διαθέτει τρακτέρ…!!!
Exif_JPEG_422
 «Οι χορηγίες τέλειωσαν», λένε με έμφαση οι καταγγέλλοντες, που, λόγω κρίσης, δεν μπορούν πλέον να διαθέτουν τα χρήματα που έδιναν (οι ιδιοκτήτες των όμορων κτημάτων) για να επισκευάσουν μόνοι τους το οδικό δίκτυο,… με κίνδυνο να διωχθούν ποινικά από το υπ. Υποδομών.
Αλήθεια, ποιος παρέλαβε αυτό το έργο; Η αρμόδια υπηρεσία του Υποδομών, που παραχώρησε τη συντήρηση του έργου, τι έχει να πει;
Γνωρίζει η Περιφέρεια την κατάσταση; Και ποια η θέση του Δήμου;
Exif_JPEG_422
Exif_JPEG_422
Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 4Χ4. ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των κατοίκων, δεν είναι μόνο η επιεικώς άθλια κατάσταση του δρόμου, οι συχνότατες ζημιές στα οχήματά τους, οι κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων και η αδυναμία πρόσβασης στα κτήματά τους. Τα βρόχινα νερά έχουν σιγά-σιγά μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν «σκεπάσει» το χώμα σε καλλιέργειες, δενδρώδεις κυρίως, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγικότητα των ίδιων των χωραφιών… και να καταστραφούν πολλά δέντρα: «Τι να φυτέψω στο αμμοχάλικο;», μας είπε ένας εξ αυτών!
Το υπουργείο δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον στις αλλεπάλληλες οχλήσεις των κατοίκων, οι οποίοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, αν δεν υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα η απαραίτητη μέριμνα.
Exif_JPEG_422
Το υπουργείο, βέβαια, αυτή την περίοδο ασχολείται συστηματικά με την προσπάθεια επανεκκίνησης των αυτοκινητοδρόμων και τις συμβάσεις. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι τελικές υπογραφές θα μπουν μέχρι τα τέλη του μηνός και τον Δεκέμβριο θα γίνει η επικύρωση απ’ τη Βουλή. Πριν, όμως, ξεκινήσει (για μια ακόμη φορά) το έργο, …μήπως θα έπρεπε το υπουργείο να ασχοληθεί και με τις μισές κι ανέσωστες δουλείες που άφησε πίσω;
Και με την ευκαιρία: Eπιτέλους, κάντε κάτι και γι’ αυτή την αντιαισθητική πλαστικούρα στους κόμβους του Κεφαλοβρύσου και του Κουβαρά… Αυτοί δεν είναι κόμβοι. Παιχνίδι με σφηνοτουβλάκια είναι….

Exif_JPEG_422
Exif_JPEG_422  Exif_JPEG_422  Exif_JPEG_422  Exif_JPEG_422  Exif_JPEG_422  Exif_JPEG_422  

Δεν υπάρχουν σχόλια: