Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΑΧΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: ΓΕΛΑΕΙ Ο ΠΑΣΑΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

ΟΝΕΙΔΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχει κάνει άλματα στην ανάπτυξη του Ιαματικού τουρισμού και των υπηρεσιών υγείας, εμείς στην Ναύπακτο κοιμόμαστε. Όποιος έχει έρθει σε επαφή με τέτοια εμπειρία είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πολλές πόλεις ζουν κυριολεκτικά από την παροχή υπηρεσιών υγείας και ιαματικού τουρισμού και εξαιτίας τέτοιων επενδύσεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα.
Δυστυχώς όμως η Ναυπακτία αν και διαθέτει μία ανεκτίμητη πηγή πλούτου τα Λουτρά Στάχτης, δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να πετύχει ούτε τα αυτονόητα.
Να αναγνωρίσει την Ιαματική Πηγή και να εξασφαλίσει τις διεθνείς πιστοποιήσεις που απαιτούνται, για να γίνει η περιοχή μας τόπος προορισμού και να προσελκύει πακέτα τουριστών που ενδιαφέρονται για λουτροθεραπεία και αγορά άλλων υπηρεσιών υγείας.
Πρίν χρόνια ο δήμαρχος Πυλλήνης Μπουλές συζητούσε και σχεδίαζε την αξιοποίηση της πηγής. Δημιούργησε το δικό του μύθο, κάτι σαν το Ξενία της ορεινής Ναυπακτίας (όπως εύστοχα συνδύασε ο Β. Καρανικόλας σε πρωινή εκπομπή του). Μετά από μερικές τετραετίες «πολιτικής αξιοποίησης» της πηγής και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η σημερινή κατάσταση είναι η ίδια όπως το 1964. Αν προσπαθήσει κανείς να δει την ωμή πραγματικότητα πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις φρούδες υποσχέσεις, αυτό που αντικρίζει κανείς από τα γίδια που υπάρχουν στον χώρο των 100 περίπου στρεμμάτων, είναι η απαξίωση και η εγκατάλειψη. Απουσιάζουν τα σχέδια, οι υποδομές, η οργάνωση, οι δημόσιες σχέσεις, η έγνοια και η αγάπη για τον τόπο που διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα το βιοκλίμα, μαζί με την υπόλοιπη ορεινή Ναυπακτία. Μεταξύ της ανικανότητας και της αδιαφάνειας δεν αναγνωρίσαμε ΑΚΟΜΗ στην Ελλάδα (αλλά και διεθνώς) τον ιαματικό μας πλούτο. Αν φροντίζαμε εδώ και χρόνια να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για τον τουρισμό που θα υπηρετούσαμε με συνέπεια και θα είχε και την ανάλογη συνέχεια, θα ήμασταν διαφορετικά. Από την άλλη στο όνομα της «πολιτικής επικοινωνίας» και των προσωπικών χειρισμών (για το μεγάλο θέμα του Τουρισμού), σπαταλούνται –ακόμη- χρήματα χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Μπουλές σαν δήμαρχος Πυλλήνης επί οκταετία, είχε όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσει τις υποδομές και να προσφέρει εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν επενδύοντας στον ιαματικό και ιατρικό τουρισμό μετατρέποντας τη Σίμου σε κέντρο. Αντ’ αυτού ακόμη και σήμερα διαθέτει 1.000.000 ευρώ για μία μελέτη σχεδίου ανάπτυξης (;) για τη Σίμου των 33 μονίμων κατοίκων!! Κάτι αντίστοιχο με το καφενείο των 50 τετραγωνικών στη Σίμου που στοίχισε 500.000 ευρώ. Δηλαδή 10.000 το τετραγωνικό!! Ουέ….
Δεν ασχολήθηκε όμως ποτέ με σοβαρότητα και σχέδιο. Άφησε την ευκαιρία να χαθεί παρά τα τεράστια κονδύλια που διατέθηκαν τα πλούσια χρόνια. Αντί αυτού επένδυσε μέσω της Αναπτυξιακής σε έναν τουρισμό χαμηλού κόστους με ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία και ταβέρνες και έτσι η ανάπτυξη της περιοχής μας συνεχίστηκε συνδυάζοντας χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών με υψηλές τιμές, παραοικονομία, φοροδιαφυγή και μαύρη εργασία. Αυτό είναι και το τελικό αποτέλεσμα της δράσης της Αναπτυξιακής.
Ας ελπίσουμε ότι οι ανάγκες που προκαλεί σήμερα η βαθειά οικονομική κρίση και η τεράστια απώλεια εισοδημάτων θα μας ξυπνήσει Πολιτικά και Οικονομικά από τον ανέμελο εφησυχασμό και θα μας ενεργοποιήσει στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση κάθε παραγωγικού μοντέλου μακριά από πρόσωπα, σκοπιμότητες και αδιαφάνεια.
Πολίτες Εν Δράσει

Στάβλος ή Λουτρά στη Στάχτη;
 (Κων/νου Γ Νούλα Ανεξάρτητου Δημοτ. Συμβούλου)
 Λουτροπηγή  Στάχτης. Ένας υπέροχος και ευλογημένος τόπος, σε ένα πλατανόρεμα  του πρώην δήμου Πυλλήνης, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Η Λουτροπηγή Στάχτης τα τελευταία 11 συναπτά χρόνια δημαρχίας του κ. Μπουλέ μαραζώνει.  Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα  το ομολογεί ο ίδιος ο κος ΜΠΟΥΛΕΣ ΄΄  σε Πρωτόγονη  κατάσταση ΄΄(Μπουλες 21-12-2008 Δ.Σ. Πυλήνης).
 Ο Δήμαρχος των ΄΄ Μεγάλων έργων ΄΄ όλα αυτά τα χρόνια έθετε προτεραιότητες στα μεγάλα και ΄΄ αναπτυξιακά έργα΄΄ της Πυλήνης.  Όπως:
Ανέγερση καφενείου Σίμου (χωριό του). Κόστος αυτού;  πάνω από μισό (1/2) εκατομμύριο  Ευρώ.
Διαμόρφωση Κεντρικής Πλατείας Σίμου(χωριό του) 40.000€.
 «Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Σίμου (χωριό του)          1.000.000€.
Κατασκευή δεξαμενής και φραγμάτων ανάσχεσης όμβριων υδάτων για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα  40.000€. Πού έγινε αυτό;
Σύνταξη Μελέτης κυνολογικής αγωγής  3.500€.
Επειδή ο κος ΜΠΟΥΛΕΣ   δεν πρόλαβε, στα οκτώ (8) χρόνια -2003-20010- που ήταν Δήμαρχος Πυλήνης, να αξιοποιήσει την Πηγή, έθεσε ως στόχο του να το πράξει ως Δήμαρχος Ναυπακτίας.
Ιδού  τι αναφέρει στο Προεκλογικό του πρόγραμμα το 2010 :
 ΄΄ • Δημοτική Ενότητα Πυλήνης
Βασική επιδίωξή μας θα είναι η αξιοποίηση της Λουτροπηγής Στάχτης, ….΄΄
Πιστός στις υποσχέσεις ο κος ΜΠΟΥΛΕΣ ,  παρέδωσε αμέσως (2011) το χώρο της Λουτροπηγής Στάχτης προς αξιοποίηση σε πολιτικό  του φίλο. Του επέτρεψε  να βόσκει ελεύθερα τα ζώα του. Μάλιστα  του παραχώρησε και το μικρό παραδοσιακό πέτρινο κτίριο (κοσμεί το πέτρινο αυτό την ιστοσελίδα του Δήμο στο κεφάλαιο Τουρισμός ) να τα σταβλίζει, χωρίς ποτέ φυσικά να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση αυτή.
Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2772013 13507 μμΣτιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2772013 13419 μμ
Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 5-7-2013, μετά από άγονο διαγωνισμό, αποφασίστηκε η απ’ ευθείας ανάθεση της λειτουργίας της σε ιδιώτη με μίσθωμα  66  ευρώ το   μήνα. (  Πως κατάντησε την Λουτρόπολη Στάχτης η Δημοτική Αρχή ΜΠΟΥΛΕ!!!).
Kαι η ανάπτυξη  συνεχίζεται!!! Στις 9-7-2013 , με εντολή της Δημοτικής Αρχής ΜΠΟΥΛΕ, μηχάνημα του Δήμου εκριζώνει  δένδρα (πλατάνι) στο χώρο της Λουτροπηγής Στάχτης . Για λόγους καθαριότητος ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος!!!!
Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1072013 84458 μμ
Όμως δεν σταματάει εδώ Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος ΜΠΟΥΛΕΣ. Συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς το Αναπτυξιακό του πρόγραμμα στη Λουτροπηγή Στάχτης !!!
 Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2772013 14206 μμ-001
Στις 24-7-2013 εκτελούνται πάλι μέσα στο χώρο της Λουτροπηγής Στάχτης   εργασίες κατασκευής στάβλων. Οι μελέτες κατασκευής των στάβλων έγιναν σίγουρα με απευθείας αναθέσεις!!!. Και ήδη στο στάβλο αυτό εγκαταστάθηκαν γιδοπρόβατα.  Είναι οι πρώτοι επισκέπτες για λουτροθεραπεία;
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  στο Δήμαρχο Ναυπακτίας κο ΜΠΟΥΛΕ, στους άμεσους και εμπλεκόμενους συνεργάτες του, για την υλοποίηση αυτού του πρωτόγνωρου σύγχρονου   Αναπτυξιακού έργου  στην Λουτροπηγή  Στάχτης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: