Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΚΟΝΙΣΚΑ ΘΕΡΜΟΥ: ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.Οι φονευθέντες είχαν μαζί τους  πολεμικό υλικό του αλβανικού στρατού, χειροβομβίδες και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη κινητικότητα από τις ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ και ο κλοιός από Ρωσκά,  Μαρίνο, Κρίκελλο, Μεσοκώμη (Καμπιά)  Ευρυτανίας, από βόρεια περιοχή Θέρμου Τριχωνίδας  αλλά και Πέρκο, Περίστα Καλαθαίικα και Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας  στένευε συνεχώς με αποτέλεσμα οι κακοποιοί (γνώστες στρατιωτικών μεθόδων απ’  ότι αποδεικνύεται)  να αναδιπλώνονται και να αλλάζουν καταφύγιο  συνεχώς. Από την άλλη μεριά οι ειδικές δυνάμεις είχαν και έναν επιπλέον σύμμαχο  καθώς χρησιμοποίησαν όλο το οπλοστάσιό τους που έχει να κάνει με την τεχνολογία όπως θερμικές κάμερες και σαρωτές.
Οι ειδικές δυνάμεις περίμεναν πλέον το λάθος από την αντίπαλη πλευρά που δεν άργησε να γίνει καθώς οι δολοφόνοι ως παραθεριστές,  εξαντλημένοι από την πείνα αναζήτησαν τροφή αφού  η τσίκνα από τα αμνοερίφια που ψήνονταν λόγω των πανηγυριών στη γύρω περιοχή  ήταν σκέτος πειρασμός.


Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν στο ρέμα πίσω από την εκκλησία των  Αγίων Αναργύρων του Δ.Δ. Κόνισκας του Δήμου Θέρμου και να έλθουν σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τις ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ.
Νωρίτερα οι ειδικές δυνάμεις τους κάλεσαν να βγουν από τους θάμνους και τα δέντρα με τα χέρια ψηλά με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να απαντήσουν με καταιγισμό πυρών.

Μετά από μάχη μιας ώρας περίπου και σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των Αλβανών κακοποιών και των ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ που συγκροτούν το απόσπασμα δίωξης,  σκοτώθηκαν δύο αλβανοί κακοποιοί που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι οι LIKA EDISON 25 ετών και MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.

Οι φονευθέντες είχαν μαζί τους  πολεμικό υλικό του αλβανικού στρατού, χειροβομβίδες και μεγάλα χρηματικά ποσά. 
Κάτοικοι της περιοχής μεγάλης ηλικίας, μας ανέφεραν ότι παρόμοιες ριπές αυτομάτων όπλων και τέτοια συχνότητα πυροβολισμών είχαμε να ακούσουμε από τον εμφύλιο πόλεμο.

Η επιχείρηση συνεχίζεται και  οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται  σε εγρήγορση. Εδώ και μέρες  ενισχύθηκαν με την παρουσία ντόπιων που υπηρετούν σε αυτές και ξέρουν καλά την περιοχή από κυνήγι και ψάρεμα πέστροφας. Επίσης σημαντική είναι η βοήθεια συνοριακών ιχνηλατών που έφτασαν από την ελληνοτουρκική μεθόριο και προσέφεραν σημαντικό αποτέλεσμα. Αναζητούνται οι άλλοι τρεις κακοποιοί οι οποίοι πιθανότατα κρύβονται εγκλωβισμένοι κοντά στη ρεματιά κάτω από το ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων  ή κατάφεραν και ξέφυγαν μεμονωμένα στη γύρω περιοχή.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Η συγκεκριμένη περιοχή  και ειδικά η οριογραμμή με την Ευρυτανία, πολλές φορές υπήρξε καταφύγιο δραπετών και παρανόμων και προσφέρεται λόγω της ιδιομορφίας της σαν ασφαλές καταφύγιο.
Οι ντόπιοι αναφέρουν συχνά την περιοχή σαν «τρίγωνο» στις ρεματιές του οποίου  καλλιεργούνται «αρωματικά φυτά». Παλιότερα στις σπηλιές τη περιοχής υπήρχε άφθονο πολεμικό υλικό από τον εμφύλιο. 
Η ανακάλυψη τελευταία οπλοστασίων στην περιοχή του Θέρμου από την πολύ καλή δουλειά που κάνει το τοπικό αστυνομικό τμήμα επιβάλει και μια ανάλογη εκκαθάριση της περιοχής από ότι παράνομο υπάρχει,  αφού αυτή τη στιγμή η παρουσία των ειδικών δυνάμεων είναι δεδομένη. Θυμίζουμε ότι όλο αυτό το πολεμικό υλικό δεν ενόχλησε ούτε τη χούντα η οποία είχε σ’ αυτές τις συνήθειες των κατοίκων μια περίεργη ανοχή. Πολεμικό υλικό καταστράφηκε, θάφτηκε, πετάχτηκε στις λίμνες και στα ποτάμια αλλά και χαρίστηκε σε συλλέκτες από νεότερες γενιές, οι οποίες δεν επιθυμούσαν σε καμιά περίπτωση να συληφθούν και να  εμπλακούν με το σχετικό νόμο σε υποθέσεις κατοχής πολεμικού υλικού και τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: