Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ 

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΕΓΙΝΕ ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ 

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ "ΨΙΛΟ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ;

Σε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας προχώρησαν οι καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου, που συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε λυόμενα εντός της μπαζωμένης κοίτης του χειμάρρου που διασχίζει τον παραδοσιακό οικισμό του Θέρμου.
Τίποτε δεν έχει αλλάξει εδώ και επτά χρόνια, όταν το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Θέρμου επλήγη από τους σεισμούς στην Τριχωνίδα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο λένε τώρα οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων και με επιστολή τους προς  το Δήμο, τους Φορείς, τους Βουλευτές και  τα Μ.Μ.Ε. , ζητούν λύση του προβλήματος στέγασης.


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΕΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
 Αναλυτικά η επιστολή:
«Εμείς οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρ-μου που βιώνουμε το πρόβλημα της στέγασης των σχολείων μας και για έβδομη συνεχή σχολική χρονιά διδάσκουμε σε λυόμενες αίθουσες  και σε ένα χώρο παιδαγωγικά ακατάλληλο και επιβλαβή για την υγεία των μαθητών μας,
Εκφράζουμε προς τους υπεύθυνους φορείς
την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για τις α-παράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του μαθήματος και την παραμονή των μαθητών μας στα λυόμενα, χωρίς να είναι ορατή στο άμεσο μέλλον η μεταφορά τους σε χώρο παιδαγωγικά κατάλληλο.
Ήδη, οι φθορές που έχουν υποστεί οι λυόμενες  αίθουσες δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο  το έργο μας καθημερινά, ειδικά τώρα τη χειμερινή περίοδο, αφού οι αίθουσες που  άρχισαν να φθείρονται, βάζουν νερό από τη στέγη και τα πατώματα έχουν σαπίσει, ενώ η υγρασία και η συνεχής εναλλαγή του κρύου με το ζεστό, από τα air-condition, δημιουργούν μια αποπνικτική και ανθυγιεινή ατμόσφαιρα για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά.
Καλούμε όλους τους γονείς και τους φορείς του Θέρμου να κινητοποιηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης προς την πολιτεία, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος της στέγασης του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου.
Όλοι μαζί, πρέπει να δώσουμε τη μάχη, ώστε να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη  κατάσταση που βλάπτει σοβαρά την εκπαίδευση,  την υγεία των παιδιών μας και δημιουργεί συνθήκες ανισότητας  στη μόρφωσή τους.»

Θέρμο 20-12-2012

Ακολουθούν τα ονόματα και οι υπογραφές των εκπαιδευτικών

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

1. Ιωάννης  Μπότσαρης

2. Βίβιαν Αλεξοπούλου

3. Μιχάλης Ζαραβίνας

4. Κων/νος Μαραγιάννης

5. Γιώργος Καραμητσόπουλος

6. Νίκος Τσέλιος

7. Δημήτρης Μασσαράς

8. Βενέδικτος Θεολογίτης

9. Όλγα   Προύντζου

10. Κατερίνα Παπασσάβα

11. Κων/νος Κολοβός

12. Ευθύμιος Νικολακόπουλος

13. Γιάννα Τσιούμα

14. Βικτωρία Βελεγράκη

15. Φώτιος Αγγελόπουλος

16. Γεώργιος  Σπαής

17. Γερασιμούλα Σταμούλη

18.Γεώργιος Δεληγιάννης

19. Αγλαΐα  Σύρρου

20. Γεώργιος Παπαθανάσης

21.  Γιώργος  Θεοδώρου           

22. Χρήστος  Αποστολόπουλος

23. Δημήτρης  Πλατανιάς

24. Μαρίλια   Καραντζή

25. Βασιλική  Αναστασοπούλου

26.  Νικόλαος    Παπαδογιώργος

27. Κων/να    Βλαχογιάννη

28.  Σπύρος   Κατσακιώρης

29. Αδαμαντία   Ζήβα

30. Γιώργος Τσιρογιάννης

31. Βαρβάρα Κορακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: