Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η ΠΑΣΚ Δασκάλων - Νηπιαγωγών

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δημήτρης Μπράτης
Αθήνα, 3 του Σεπτέμβρη 2011
Δ Η Λ Ω Σ Η
των εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚ στο δευτεροβάθμιο όργανο του κλάδου ( ΔΟΕ),
με αφορμή τη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή την πρόσκληση που δεχτήκαμε για τη συμμετοχή μας στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ , που γίνεται για τα 37 χρόνια από την ίδρυσή του , δηλώνουμε τα εξής:
1. Το πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη συνεδρίασή του στις 31-08-2011 , ομόφωνα αποφάσισε τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία έχει οδηγήσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας , μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί , στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή καμία σχέση δεν έχει με τις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και είναι αντίθετη με την ιστορική πορεία του κινήματος και τις αρχές του για πολιτική , οικονομική , κοινωνική δημοκρατία και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
2. Δηλώνουμε, υλοποιώντας την παρακάνω απόφαση ότι δε θα λάβουμε μέρος , ούτε εμείς , ούτε κανένα άλλο μέλος της ΠΑΣΚ Π.Ε. τόσο στις εργασίες της σημερινής συνδιάσκεψης , όσο και οποιασδήποτε άλλης κομματικής διαδικασίας που θα γίνει στο μέλλον , μέχρις ότου η πολιτική αυτή αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων .
3. Τέλος , δηλώνουμε , πως τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της παράταξης σε ολόκληρη τη χώρα , πιστοί στις αρχές , στις αξίες και στους αγώνες που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν, θα δώσουν και τώρα τον αγώνα , μέσα από τα συνδικάτα, για την ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου , του μεσοπρόθεσμου και των άλλων περικοπών.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ !!!! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ
Τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΚ Π.Ε.
Μπράτης Δημήτρης : Γραμματέας ΠΑΣΚ , αιρετός στο ΚΥΣΠΕ
Μαντάς Κομνηνός :  Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ , Πρόεδρος ΔΟΕ
Πετράκης Σταύρος :  Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ, Γενικός Γραμματέας ΔΟΕ
Γκούμας Θανάσης :  Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΑΣΚ Π.Ε. , Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ
Φασφαλής Νίκος: Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΚ ΠΕ, Ειδικός Γραμματέας -Υπεύθυνος Εκδόσεων Δ.Ο.Ε.
Σε τοπικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία στελέχη της ΠΑΣΚ Π.Ε., όχι μόνο έχουν διαχωρήσει τη θέση τους με το επίσημο ΠΑΣΟΚ  από το Νοέμβριο του 2009, αλλά έχουν επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και ειδικά στην κ. Διαμαντοπούλου στην οποία  χρεώνουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής. Θυμίζουμε επίσης ότι τις επόμενες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, με μισθούς πείνας και με τεράστια κενά στα δημόσια σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: