Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με την επαναλειτουργία του ιστορικού κτηρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος άρχισε η νέα εποχή του Καλλικράτη στο Δήμο Αγρινίου.
     Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά στην αίθουσα αυτή την Κυριακή 2 Ιανουαρίου για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
     Έπειτα από πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημοτική θητεία 2011-2012 εξελέγη ο κ. Γεώργιος Γρίνος.
     Αντιπρόεδρος μετά από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως προβλέπεται από το νόμο, ο κ. Γρηγόριος Ζήσης και γραμματέας η κα Όλγα Πιστιώλη - Σαλακίδου, έπειτα από πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης, καθώς η ελάσσονα και μείζονα αντιπολίτευση αρνήθηκαν τη θέση όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
     Ακολούθησαν ψηφοφορίες για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
     Στην Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εξελέγησαν από την πλειοψηφούσα παράταξη η κα Μαρία Γαλαζούλα, κ. Ιωάννης Καλαντζής, κ. Βασίλης Παπαθανάσης, κ. Χριστόφορος Παπαϊωάννου, κ. Γεώργιος Ράπτης και αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Ευαγγελία Κραββαρίτη και Παύλος Κοκκινοβασίλης.
     Από τη μείζονα αντιπολίτευση τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κύριοι Νικόλαος Γκρίζης, Νικόλαος Καλαντζής και Βασίλειος Καρακώστας, ενώ αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Αντώνιος Δημητρέλης και Δημήτριος Σβεντζούρης.
     Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη εξελέγησαν οι κύριοι Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Γεώργιος Ζαμπάρας, Σπύρος Σφυρής, Ιωάννης Σιδερίδης και η κα Όλγα Πιστιώλη- Σαλακίδου, ενώ αναπληρωματικά μέλη η κα Αγγελική Ρούσση- Ντζιμάνη και οι κύριοι Επαμεινώνδας Μπαλάσκας και Αντώνιος Κούρος.
     Στην ίδια επιτροπή από τη μείζονα αντιπολίτευση τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Καλαντζής, Δημήτριος Μουρτζιάπης και Γεωργία Μπόκα, ενώ αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Βασίλειος Αλεξόπουλος και Ιωάννης Βασιλείου.
     Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της νέας δημοτικής θητείας καλώντας όλες τις παρατάξεις να βοηθήσουν με τη στάση τους ώστε να πετύχει το νέο μοντέλο της Αυτοδιοίκησης.
     « Από σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή στο Δήμο Αγρινίου. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε το νέο μοντέλο της Αυτοδιοίκησης να πετύχει.  
     Γιατί αυτό θέλει η κοινωνία, ο λαός της περιοχής και κυρίως οι Περιφερειακοί Δήμοι. Θέλω να επαναλάβω για ακόμη μια φορά ότι ο Καλλικράτης δεν έγινε για τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά για την Ελληνική Περιφέρεια. Για αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε.
     Η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα δουλέψει σκληρά για να υλοποιήσει το πρόγραμμα που κατέθεσε προεκλογικά στους πολίτες.
     Θα διοικήσουμε το Δήμο με δημοκρατία, ισοτιμία, ισονομία, αρχές και αξίες που πορευτήκαμε έως σήμερα και θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία όλα όσα αξίζει ο τόπος μας».
      Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 2 Ιανουαρίου και οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων και αντιπροέδρων στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αγρινίου.
Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου
Πρόεδρος : Δημήτριος Σκαβάρας
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Πανταζής
 Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου
Πρόεδρος: Μαρία Νεοφωτίστου
Αντιπρόεδρος: Θεμιστοκλής Γαμβρούλης
 Δημοτική Κοινότητα Καινουργίου
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος  Κεχαγιάς
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Γιώτης
 Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς
Πρόεδρος: Ιωάννης Καλλίμορφος
Αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Τζαμαλής
 Δημοτική Κοινότητα Παραβόλας
Πρόεδρος: Διονύσιος Γιαννακάς
Αντιπρόεδρος: Χαρίδημος Δρόσος
 Δημοτική Κοινότητα Παναιτωλίου
Πρόεδρος: Ιωάννης Παγανίας
Αντιπρόεδρος: Λουκάς Ντζούρβας
 Δημοτική Κοινότητα Ματαράγκας
Πρόεδρος: Χρήστος Μαρίνος
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γκρέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: