Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΦΩΤΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΗΛΘΕ ΣΩΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΑΙΤΙΑ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΝΕΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
ΑΙΓΙΝΑ: Ένα γεγονός το οποίο δεν είναι συνηθισμένο σημειώθηκε σήμερα πριν τις 14:00 το μεσημέρι. Ένα μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο κατά την διαδικασία της προσγείωσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να συντριβεί σε πλαγιά παραθαλάσσιας βίλας που βρίσκεται στην περιοχή της Πέρδικας. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σταθμού της Αίγινας, που έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα, όπως και του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας που έφτασε στο σημείο με ένα όχημα. Το ευτυχές είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο μικρό ελικόπτερο δεν έπαθαν τίποτα κατά την διάρκεια της πρόσκρουσης και είναι καλά στην υγεία τους. Από την πρόσκρουση στο έδαφος υπήρχε μια μικρή διαρροή καυσίμων, κάτι που έκανε τους άνδρες της πυροσβεστικής να ρίξουν πολύ νερό στο σημείο για προληπτικούς λόγους. Η θερμοκρασία την ώρα της επιχείρησης ήταν στους 36 °C και έπνεαν βόρειοι άνεμοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Κατάρ(α) του Αστακού

Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου. Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.

http://www.enet.gr/