Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΩΝ

Στο Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης», στον Πλάτανο Ναυπακτίας, βρέθηκε χθες ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος και παρακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι της Αιτωλοακαρνανίας.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του συλλόγου των «Εν Αθήναις Πλατανιωτών», περιελάμβανε ομιλία από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Κονταξή και συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον σολίστα του κλαρίνου Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο. Ήταν δε ενταγμένη στο μεγάλο και συγκροτημένο πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων «Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο» που, για πρώτη φορά, υλοποιεί φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, σε κάθε σημείο του νομού, με τη συνεργασία των Δήμων (Πνευματικών Κέντρων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού), των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του νομού. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές της περιοχής γιατί προσφέρουν από το υστέρημα της ψυχής τους ώστε να είναι ο τόπος ανοικτός, τα χωριά με ζωή, να υπάρχει αισιοδοξία και κυρίως να υπάρχει προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.
Με την φετινή μας πρωτοβουλία, με τον «πολιτισμό στο προσκήνιο» λέμε όχι στον πολιτισμό της αγοράς.
Είμαστε υπέρ της εθελοντικής προσφοράς.
Είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης και της μύησης των νέων ανθρώπων στα πολιτιστικά δρώμενα που έχουν σχέση με την παράδοσή μας.
Προσπαθούμε να παροτρύνουμε τους νέους να μάθουν παραδοσιακούς χορούς, μουσική και να εμφανίζονται στην κοινωνία οι πραγματικοί δημιουργοί.
Βρισκόμαστε απόψε στον Πλάτανο, ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας, με μεγάλη ιστορία και τόπο καταγωγής σπουδαίων ανθρώπων.
Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και για το σημερινό Πλάτανο διότι οι κάτοικοί του, τον υπερασπίζονται με το καλύτερο τρόπο.
Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής, τις πρωτοβουλίες για καθαρό περιβάλλον, την αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό φροντίζουν για την ανάδειξη και την προκοπή του τόπου τους» είπε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: